Ana SayfaGüncelDuruşma ‘sanıksız’ ve avukatsız yapıldı: Yüksekdağ’a 1 yıl 2 ay hapis cezası

Duruşma ‘sanıksız’ ve avukatsız yapıldı: Yüksekdağ’a 1 yıl 2 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ –  HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a “Cumhurbaşkanına hakaret” etmek suçlamasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla açılan davanın 5’inci duruşması Mersin 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yüksekdağ’ın  SEGBİS ile katılmadığı duruşma, avukatlarının da mazeret bildirmesi üzerine duruşma “sanıksız” ve savunmasız yapıldı.

Yükekdağ’ın avukatlarından Özgür Çağlar’ın duruşmaya mazeret dilekçesi verdiği ve Yüksekdağ’ın avukatlarından Sezin Uçar’ın ise il dışında olduğundan kaynaklı katılamadığı duruşmaya mahkeme heyeti, avukatlar bulunmamasına rağmen devam etti.

Dihaber’in haberine göre mahkeme heyeti , Yüksekdağ’a “Cumhurbaşkanı hakaret “ etmek suçlamasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Kararı değerlendiren Yüksekdağ’ın avukatı Özgür Çağlar, kararı büyük bir şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirerek şunları söyledi:

Hakimin böyle alelacele dosyayı karara bağlama isteğinde olması ve cezaları vermesi yargı üzerindeki baskının ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor.Karara itiraz edeceğiz.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın başka bir dosyada aldığı “mahkûmiyet kararının” Yargıtay tarafından onanmasının ardından vekilliği düşürülmüştü.