Ana SayfaGüncelErdoğan: Auguste Comte gibi sorunlu şahıslar kabul görüyor

Erdoğan: Auguste Comte gibi sorunlu şahıslar kabul görüyor

HABER MERKEZİ – İbn Haldun Üniversitesi’nin resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyolojinin kurucu ismi Auguste Comte ile İbn Haldun’u kıyasladı, ” Comte gibi sorunlu şahısların fikirleri kabul görürken, İbn-i Haldun adeta mahkûm edilmiştir” dedi. İfade özgürlüğüyle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan “Daha yeni Fransa’da cumhurbaşkanı kendi aleyhine yayın yaptı diye gazeteciyi içeri aldılar. Onlara böyle şeyler oldu mu hak bizde oldu mu haksızlık” sözleriyle ‘ifade özgürlüğü’ne dair fikirlerini dile getirdi.

İbn Haldun Üniversitesi Sempozyumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha müfredatı eleştirdi, ifade özgürlüğünün ‘sınırlarını’ çizdi.

28 Şubat’ta akademisyenlerin işten atıldığını hatırlatan Erdoğan, OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri ile mesleğinden ihraç edilen akademisyenlere değinmezken, geçmişte düşünce özgürlüğünün önüne büyük engeller getirildiğini savundu.

Erdoğan, İbn Haldun’un tarihsel önemine dikkat çekerken ise sosyolojinin kurucusu Auguste Comte’un kabul görmesine tepki gösterdi ve müfredatı eleştirdi:

Burada şu tespiti de yapmak durumundayız. Kimi şarkiyatçıların şimdiye kadar hiçbir ülkede, hiçbir insanın Mukaddime gibi bir eser çıkarmamıştır diye tabir ettikleri İbn-i Haldun’un eserleri hak ettiği değeri görememiştir. En basitinden Auguste Comte gibi sorunlu şahısların fikirleri kabul görürken, İbn-i Haldun adeta mahkûm edilmiştir.

  'Tarih kitapları mağlubiyetleri anlatıyor' diyen Erdoğan: Müfredatı yeniden düzenleyeceğiz

‘İfade özgürlüğü’ mukayesesi

İfade özgürlüğüyle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, Fransa’da bir gazetecinin Cumhurbaşkanına muhalefet ettiği için ‘içeri alındığını’ söyledi ve “Daha yeni Fransa’da cumhurbaşkanı kendi aleyhine yayın yaptı diye gazeteciyi içeri aldılar. Onlara böyle şeyler oldu mu hak bizde oldu mu haksızlık. Terör örgütlerine methiyeler düzmenin fikir hürriyeti ile ilgisi yoktur” diye konuştu.

Previous post
Kürt meselesinde yeni bir 'çözüm süreci' mümkün mü?
Next post
Gülmen ve Özakça için başlatılan 'Dayanışma Nöbeti'ne polis müdahalesi: 7 gözaltı