Ana SayfaGüncelErdoğan Brüksel’de: “Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan”

Erdoğan Brüksel’de: “Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan”

HABER MERKEZİ – Brüksel’de Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Macron ile bir aya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türkiye’de gözaltına alınan ve açlık grevine başlayan Fransız gazeteci Mathias Depardon’un durumu soruldu. Ayrıca Erdoğan Silahlı Kuvvetler Bakanı ile tanıştıktan sonra, “Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için gittiği Brüksel’de Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Wiltcher’s Steigenberger Otel’de basına kapalı gerçekleşen Erdoğan – Macron görüşmesi 45 dakika sürdü.

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı önce Dışişleri Bakanı jean-Yves Le Drian ile, ardından da Savunma Bakanı Sylvie Goulard ile tanıştırdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılarak tercümanlık görevini yürüttüğü görüşmede Macron, Goulard’ı “Savunma Bakanımız” diyerek Erdoğan’a tanıttı.

Erdoğan, kadın bakana şaşırdı

Bakan Çavuşoğlu, tercümesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gerçi ismi artık Silahlı Kuvvetler Bakanı olarak değiştirildi” derken, Erdoğan Savunma Bakanı’nın kadın olmasına şaşırarak, “Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan” şeklinde konuştu.

Üst düzey bir Fransız yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macron’un, Türkiye’de gözaltına alınan ve açlık grevine başlayan Fransız gazeteci Mathias Depardon hakkında konuştuğunu ifade etti.

Macron’un Depardon’u sorması üzerine Erdoğan’ın, konuyla hızlı bir şekilde ilgileneceğini söylediği bildirildi.

Fransız gazeteci açlık grevinde

Çektiği fotoğraflar sebebiyle 8 Mayıs’ta Batman’da gözaltına alınan Fransız gazeteci Mathias Depardon’un makinelerine de el konulduğu belirtilmişti.

Depardon’un avukatı, gazetecinin geçtiğimiz hafta sonu açlık grevine başladığını duyurmuştu.