Ana SayfaGüncelErdoğan ‘talimatı’ verdi: Arenalara karşıyım, stadyumlardan bu isim kaldırılacak

Erdoğan ‘talimatı’ verdi: Arenalara karşıyım, stadyumlardan bu isim kaldırılacak

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadyumlardaki “arena” isimlerinin kaldırılması için talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan, “Arenalara karşıyım. Bakana da talimatı verdim ‘arena’ isimlerini stadyumlardan kaldıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kasımpaşa’da İmam Hatip Gençlik Buluşması’nda konuştu.

Erdoğan, futbol stadyumlarındaki ‘arena’ isimlerinin kaldırılacağını belirterek “Biz arenalara karşıyız, bakana talimatı verdim, arena isimlerini stadyumlardan kaldıracağız” dedi.

Erdoğan, “öğrenciler zorla imam hatiplere kaydettiriyorlar” iddialarına ilişkin ise “Erdoğan “Öğrencilerin zorla imam hatiplere kaydettirildiği haberleri yalandır, yanlıştır, çarpıtmadır. Bunları köpürtenler kendileri faşist olduğu için herkesi öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla, toplum mühendisliği ile asla işimiz olmamıştır” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Eğitim ve öğretimde özgürlüğün önüne kimse geçemez. Onun için de sizlerden gayret istiyorum. Sizler gayrette bulunacaksınız. Ve unutmayın siz, seferle emroldunuz, zaferle değil. Sefer sizden, zafer Allah’tan. Bu çevreler milleti tanımadıkları, milletle hiçbir gönül bağı olmadıkları için imam hatiplere olan gönül bağını anlayamıyorlar. Öğrencilerin zorla imam hatiplere kaydettirildiği haberleri yalandır, yanlıştır, çarpıtmadır. Bunları köpürtenler kendileri faşist olduğu için herkesi öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla, toplum mühendisliği ile asla işimiz olmamıştır.

Tabii bir şeyi ifade etmeden geçemeyeceğim, asla imam hatip nesli derken fen, anadolu liselerini imam hatiplerden ayırt etmek gibi bir şey söz konusu değil. Ve sözlerimin bu noktasında asımın nesli olarak, Kasımpaşa semtinde adımı bu stadyuma verdikleri, doğrusu bu he, stadyum. Arenalara karşıyım. Arenalarda neler yaptıklarını bilirsiniz değil mi? İnsanları parçalatırlardı. Biz arenalara karşıyız, stadyumlardan arena isimlerini kaldıracağız.