Ana SayfaGüncelErdoğan’dan AB’ye: Bizi almıyorsanız başımızın çaresine bakarız

Erdoğan’dan AB’ye: Bizi almıyorsanız başımızın çaresine bakarız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin AB sürecine ilişkin, görüşmeler sonuç vermediği takdirde ‘başımızın çaresine bakarız’ dedi. Erdoğan, OHAL’in kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik soruya ise “Her şey huzura, refaha kavuşmadan OHAL’i kaldırmayacağız” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda (YİK) konuştu.

Türkiye – AB sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “AB, Türkiye’ye gönlünü, kapısını her şeyini açmış da Türkiye içeriye mi girmemiş. Böyle bir şey mi var? 54 yıldır bu ülkeyi affedersiniz kapısında sürüm sürüm süründüren bir AB var” diye konuştu.

“Biz Avrupa için çok önemliyiz”

“Bizden sonra kimler geldi geçti. Hepsini aldılar” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Peki Türkiye’nin günahı ne de almıyorsunuz? Bizden çok çok sonra müracaat edenleri içeri alırken bunların özelliği ne? Bunlar Türkiye’den çok mu güçlü? Kusura bakmayın. Sizler ekonominin içinde bir güçsünüz. Herhalde sizleri kapısında bekleten bir muhatabınız ile bir yere kadar pazarlık yaparsanız hadi arkadaşlar güle güle der yolunuza devam edersiniz.

Ben bu milletin izzetini, şerefini ayaklar altına aldırtmam. Her türlü görüşmemizi yapıyoruz. Bu görüşmeler karşısında AB yetkilileri bizlere adil, olumlu yaklaşımlarını sürdürürlerse bu yola devam ederiz. Sürdürmedikleri takdirde tabi ki başımızın çaresine bakacağız. Avrupa pazarı bizim için ne kadar önemli ise biz de Avrupa için o kadar belki çok daha fazla önemliyiz. Bu çerçevede, Gümrük Birliği görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

“OHAL’i kaldırmayacağız”

Erdoğan, daha sonra kendisinden önce konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in “10 aydır devam eden OHAL’in bir daha uzatılmamasını umuyoruz” sözlerine ithafen şunları aktardı:

OHAL konusundaki endişelerinizi ben anlamakta zorlanıyorum. Eğer OHAL, bizim sanayicilerimizin, iş adamlarımızın işlerini engelliyorsa oturur konuşuruz. OHAL’in ekonomi üzerinde herhangi olumsuz bir etkisi yok. OHAL ile Türkiye’de daha huzurlu bir ortam olduğunu. Her şey huzura, refaha kavuşmadan OHAL’i kaldırmayacağız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Kurgu fezleke'den 7 aydır tutuklu olan HDP'lilere tahliye
Sonraki Haber
Roboskili ailelerden Gülmen ve Özakça'ya destek: Vicdanlara seslenen onurlu bir eylem