Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Bahçeli’nin ‘damat tahliyesi’ çıkışına tepki

Erdoğan’dan Bahçeli’nin ‘damat tahliyesi’ çıkışına tepki

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile darbe girişiminin siyasi ayağıyla ilgili eleştirilerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt geldi. Erdoğan, isim vermeden MHP liderine “Yargıyla alakalı bir konu. Kalkıp da Ak Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil” sözleriyle tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  “Yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı yerin dibine geçmiştir” açıklamasının ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Bahçeli’nin bu çıkışına yanıt geldi.

  Bahçeli: Yer yarılmış FETÖ'nün siyasi ayağı yerin dibine geçmiş

Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Erdoğan “Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden somut olarak ortaya koymalı” dedi.

Erdoğan ayrıca, Bahçeli’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesini işaret ederek sarf ettiği “Kavurmacılar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun var demektir” sözlerine de bir cevap verdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

İBB Başkanı’nın damadı söyleniyorsa bu yargı ile alakalı bir konu. Denetimli serbestlik kararı verilmiş, yargı süreci devam ediyor. Denetimli serbestlikle bırakılmış vaziyette. Bunu kalkıp da siyasi parti içinde görevi olmadığı halde AK Parti’ye fatura kesmek doğru değil.

Ne olmuştu?

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında Kavurmacı’nın da arasında bulunduğu 83 işadamı hakkında  ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan yedi buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ev ve ofisinde yapılan aramalarda Gülen’e ait kitaplar ve Gülen imzalı bir plaket de bulunmuştu.

Topbaş, damadı için “17/25 Aralık’tan sonra bu ihanet şebekesiyle yollarını ayırdığını beyan etti” demişti

İddianamenin hazırlanmasının ardından ise Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti.

Anadolu Ajansı Kavurmacı’nın “epilektik atakları arttıran uyku apnesi, hipoglisemi ve hipovitaminöz hastalıklarının telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebileceği” gerekçesiyle tahliye edildiğini duyurmuştu.