Ana SayfaMedya‘Feminerva’ kadın dergisi çıktı

‘Feminerva’ kadın dergisi çıktı

HABER MERKEZİ – Kampüs Cadıları öncülüğünde bir araya gelen kadınların hazırladığı kadın dergisi, ‘Feminerva’nın ilk sayısı çıktı.

Kampüs Cadıları öncülüğünde bir araya gelen kadınların ortak emekle hazırladığı kadın dergisi ‘Feminerva’ ilk sayısı ile raflarda yerini aldı.

Bugün çıkan derginin ilk sayısında tiyatro oyuncusu Füsun Demirel ile yapılan röportajdan, kampüslerde cinsiyetçilik başlığı ile hazırlanan dosyaya kadar çeşitli sayıda konuya dair yazı var.

3 ayda bir çıkacak  olan derginin ilk sayısında, “kampüslerde cinsiyetçilik, özgürlük kokan kadınlar, dikkat sahnede cadı var, feminizm ve eylem birliktelikleri, bir distopyanın feminizmi” başlıkları ile çeşitli konularda yazılar da yer alıyor.

Feminerva: Savaş ve sanat tanrıçası

Kampüs Cadışarı’nda Hatice Göz, dergilerine neden Feminerva ismini verdiklerini ise şöyle anlatmıştı:

Sadece cadıların ya da sadece feministler değil bir sözü olan tüm kadınların mecrası olmayı hedefleyen bu derginin isminin de kapsayıcı ama bir o kadar da yaratıcı ve anlamlı olması gerekiyordu. Çevremizdeki herkese danıştık; kitapları dergileri kurcaladık. Sosyal medya üzerinden bir üyemizin önerisiyle Feminerva’yı da düşünmeye başladık.

Minerva mitolojide zeka, hikmet, savaş ve sanat tanrıçası. Ancak elbette tüm vasıfların erkeklere atfedildiği gerçeğini bilince onu öylece bırakmak olmazdı; başına ‘Fe’ ekledik. Sonuçta bizimkisi de bir savaş. Bu savaşta ihtiyacımız olan şeyleri kadınca bir hisle; sanatla, zeka ve akılla boyamak gerek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'deki tutuklu gazetecilerin yüzleri Paris sokaklarında
Sonraki Haber
Metrobüs kaza yaptı: 5 kişi yaralandı