Ana SayfaDünyaFilipinler’de IŞİD’e karşı bir şehirde daha alarma geçildi

Filipinler’de IŞİD’e karşı bir şehirde daha alarma geçildi

HABER MERKEZİ – Filipinler’in Marawi kentinde geçtiğimiz hafta IŞİD’in bazı mahalleleri işgal etmesinin ardından güvenlik tedbirleri arttırılmıştı. IŞİD’in ‘sivil kıyafetler’ ile Illigan’a kaçmaya çalıştığı duyumunu alan polis, kentte gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Çeviri: EZGİ GÜL


Filipinler’de polis ve ordu, IŞİD’in Marawi kentinde çıkan çatışmaların ardından başka bir şehire daha sıçrayabileceği şüphesiyle alarma geçirildi.

Marawi’de çıkan çatışmalardan sivil kıyafetlerle başka bir şehire kaçarak yeni cepheler oluşturmaya çalıştıklarının tespit edilmesinin ardından Filipinler’de gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve bölgedeki güvenlik personeli sayısı arttırıldı.

Binlerce insan evlerinden edildi

Guardian’ın haberine göre, 200 bin nüfuslu Marawi kentindeki insanların yüzde doksanı bir haftadır devam eden sokak çatışmaları ve hava saldırıları yüzünden evlerinden kaçmak zorunda kaldı.

Evlerini terk eden nüfusun büyük çoğunluğu gece sokağa çıkma yasağı uygulanan Marawi’ye 38 kilometre uzaklıktaki Illigan şehrine kaçmıştı.

Polis ‘sokağa çıkma yasaklarının kalıcı olmadığını, tedbir amaçlı uygulamaya konulduğunu’ söyledi.

Yapılan açıklamada “Marawi kentinde olanların benzeri yaşamamak adına yerleşik ve mobil kontrol noktaları kurulduğu, polisin görünürlüğünün arttırıldığı” ifade edildi.

Filipinler ordusu komutanlarından Colonel Alex Aduca, bazı IŞİD’lilerin Illigan’a kaçmaya çalışırken yakalandığını söyledi.

‘Sivil vatandaşlar kendi yöntemleriyle IŞİD’le bağlantılı olanları yakalasın’

Yerel yönetim sözcüsü, IŞİD ile bağlantılı olduğu bilinen ve geçtiğimiz Salı günü Marawi’deki bazı mahallelerde kontrolü ele geçiren Maute’ye (Lanao İslam Devleti) mensup olduğu bilinenleri ‘yakalayarak’ bölge sakinlerinin güvenlik güçlerine yardımcı olması çağrısında bulundu:

Eğer Maute’nin bir üyesini tutuklamak için fiziksel olarak yeterli olduğunuza inanıyorsanız bunu yapın. Suçluyu bize getirin, gerekeni yapacağız

Previous post
'Bitmiş Aşklar Müzesi': Fotoğrafçı Murathan Özbek'in filminden ilk fragman
Next post
'Kırmızı Fularlı Kız' olarak biliniyordu: Ayşe Deniz Karacagil IŞİD'e karşı savaşta yaşamını yitirdi