Ana SayfaDünyaFIRAT’IN GAZABI | Rakka kent merkezine 4 km kaldı

FIRAT’IN GAZABI | Rakka kent merkezine 4 km kaldı

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri, Rakka’yı IŞİD’in işgalinden kurtarmak için yürüttüğü operasyonda kente kuzeyden 4, doğudan 6, batıdan ise 19 kilometre yaklaştı. Kent kuzeyden yaklaşan DSG’lilerin menziline girmiş durumda.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyon devam ediyor.

Operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde Tabka kenti ile Fırat Barajı’nın tamamı IŞİD’den kurtarılmıştı.

DSG’lilerin kente doğru ilerleyişi sürüyor.

Tışrin ve Hezima köylerinden iki kol olarak devam eden operasyon, 14’üncü gününde. DSG’liler, yaklaşık 20 kilometrelik yoldaki 15 köy, onlarca mezra ile stratejik noktayı IŞİD’den kurtardı.

Kuzeyden 4, doğudan 6 km kaldı

Böylelikle DSG’lilerin Rakka kent merkezine uzaklığı  kuzeyden 4, doğudan 6, batıdan ise 19 kilometreye indi.

Kent kuzeyden yaklaşan DSG’lilerin menziline girmiş durumda.

Batıdan kente doğru ilerleyen DSG’nin hedefinde, eski ismi Baas yeni ismi ise Özgürlük (Bendava Azadiyê) olan barajı var. Suriye’de bulunan en büyük üçüncü baraj olarak bilinen baraj ile Tabka barajı arasında 16 kilometre mesafe bulunuyor.

Baraj yolu üzerinde bulunan ve stratejik bir öneme sahip Sılhebiye ve Xatuniye köyleri de kuşatıldı.

Kurtarılan bölgelerde ise önce IŞİD’in mayınlı tuzaklarına karşı arama tarama faaliyeti yapılıyor.

Rakkalılar, traktörlere, yük arabalarına yükledikleri eşyaları ve hayvanları ile birlikte güvenli alanlara doğru yol alıyor.

IŞİD ise kademe kademe Rakka kent merkezine çekilerek, füze ve bomba yüklü araçlarla saldırı gerçekleştiriyor. Yerel kaynaklara göre bir çok “IŞİD emirinin” şimdiden kenti terk ettiği belirtiliyor.

Enternasyonalist savaşçılar

Operasyonu takip eden gazetecilerden Nazım Daştan’ın haberine göre operasyonun en çok dikkat çeken özelliklerinden birisi de DSG bünyesinde IŞİD’e karşı mücadele eden “enternasyonalist savaşçılar”.  Fransa, İngiltere, ABD, Kanada, Almanya, İsveç, Hollanda, İspanya, Polonya başta olmak üzere birçok ülkeden gelen enternasyonalist savaşçılar, IŞİD’e karşı savaşmayı bir insanlık görevi olarak gördüklerini söylüyor.

 

Previous post
Almanya milletvekilleri Türkiye ziyaretini son anda iptal etti
Next post
117 milyon zeytin ağacı için ‘idam fermanı’