Ana SayfaDünyaFırat’ın Gazabı | ‘Süryani, Türkmen, Kürt ve Türkmenler birlikte Rakka’ya yürüyor’

Fırat’ın Gazabı | ‘Süryani, Türkmen, Kürt ve Türkmenler birlikte Rakka’ya yürüyor’

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri, Rakka’yı IŞİD’in işgalinden kurtarmak için yürüttüğü operasyon sürüyor. DSG’liler Suriye’de bulunan en büyük üçüncü baraj olan Azadi Barajı’nı kuşatmış durumda. Operasyonda yer alan DSG’lilerden Avaraş Efrin, operasyonu yürüten güçlerin birçok halktan oluştuğuna dikkat çekerek, “Burada Süryani, Arap, Kürt ve Türkmen savaşçılar omuz omuza, bütün halklar için Rakka’ya yürüyoruz” diyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyon devam ediyor.

Operasyonun son hamlesinde Tabka kenti ile Fırat Barajı’nın tamamı IŞİD’den kurtarılmıştı.

Rakka kent merkezine ilerleyen DSG’nin hedefinde şimdi ise eski ismi Baas yeni ismi ise Özgürlük (Bendava Azadiyê) olan barajı var.

Suriye’de bulunan en büyük üçüncü baraj olarak bilinen baraj ile Tabka barajı arasında 16 kilometre mesafe bulunuyor.

Barajın kuzey bölgesini IŞİD’den kurtaran DSG, baraj etrafındaki kuşatmayı 2 kilometreye kadar daraltmış durumda.

Operasyonu DSG çatısı altında Suriye’de yaşayan halkların birlikleri yürütüyor.

dihaber’e konuşan DSG’lilerden Avaraş Efrin, operasyonu yürüten güçlerin birçok halktan oluştuğuna dikkat çekerek, “Burada Süryani, Arap, Kürt ve Türkmen savaşçılar omuz omuza, bütün halklar için Rakka’ya yürüyoruz” diyor.

Operasyonla birlikte IŞİD’in savaş gücünün kırıldığını belirten bir başka DSG’li Tosin Cudi ise kademe kademe kent merkezine doğru ilerlediklerini söylüyor.