Ana SayfaGüncelFoti Benlisoy: 2019’a ilişkin ciddi hesaplamalar yapılıyor

Foti Benlisoy: 2019’a ilişkin ciddi hesaplamalar yapılıyor

HABER MERKEZİ – “2019’a ilişkin ciddi hesaplamalar yapılıyor” diyen Foti Benlisoy, “Toplumsal yapının parçalandığı bir yapı isteniyor” değerlendirmesinde bulundu. Benlisoy, “Bunun karşısında tabandan bir müdahaleye ihtiyaç var” dedi.

Foti Benlisoy, İstanbul’da Yeşil Sol Akademi’nin düzenlediği sempozyumda “Gezi’den 2017’ye referandumuna mücadelenin yeni seyri” başlığı altında yürütülen tartışmada Gezi Direnişi’ne ve referandum sonuçlarına değindi.

Benlisoy, şunları söyledi:

Gezi bir Cumhuriyet mitingi olmuş olsaydı iktidar, bu kadar afallamayacaktı. Yeni bir Gezi olacaksa Gezi’yi aşacak bir hareket olmalıdır.

Referandum sonuçları Erdoğan’a önemli avantajlar sağladı. Bu başarı, bir ‘Pirus zaferi’ değildir. Devlet içerisinde manevrası genişlemiştir. Muazzam olanaklar sağlamıştır. Devlet içinde farklı hizipleri kendine bağlaması için referanduma gitti. Lider oya sunulmuş. Buradan alınan güçle devlet içerisinde yeni bir düzenlemeye gitmiştir.

‘Hayır’ sonuçları öksüz bırakıldı. 2019’a ilişkin ciddi hesaplamalar yapılıyor. Toplumsal yapının parçalandığı bir yapı isteniyor. Bunun karşısında tabandan bir müdahaleye ihtiyaç var.


  "Gezi direnişi, 'artık yeter' diyen olağanüstü bir itiraz hareketidir"



Önceki Haber
SOKAK AKADEMİSİ | Gülmen ve Özakça’nın tutulduğu Sincan Cezaevi önünde ‘Hapishane ve Bilim’
Sonraki Haber
🎬 | Tupac'in hayat hikayesi beyazperdede: 'All Eyez On Me'den fragmanlar