Ana SayfaDünyaFransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Salih Müslim görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Salih Müslim görüştü

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı’nda PYD Eş Başkanı Salih Müslim’le görüştü. Müslim, görüşmede Kuzey Suriye Federasyonu projesinin ele alındığını ve Hollande’ın ‘pozitif’ yaklaştığını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı’nda PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i kabul etti.

Görüşmeye Müslim’in yanısıra PYD Fransa Temsilcisi Xalid İsa da katıldı.

Görüşmede Suriye’deki durumun konuşulduğu belirtildi.

Salih Müslim: Hollande Kuzey Suriye Federasyonu projesine pozitif yaklaştı

Salih Müslim, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’la gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı.

Müslim, görüşmede Suriye krizi ve Rojava’daki gelişmeleri ele aldıklarını söyledi. Bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Müslim, Kuzey Suriye Federasyonu projesini de anlattıklarını dile getirdi.

Müslim, Hollande’ın bu projeye “pozitif” yaklaştığını kaydetti.

Hollande’ın “Mücadelenizle gurur duyuyorum” dediğini aktaran Müslim, Fransa’nın yardımlarını sürdürme sözü verdiğini de dile getirdi.

Fransa’da yeni Cumhurbaşkanı ile ilişkilerin yine devam edip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine Müslim, Hollande’ın bu konuda elinden geleni yapacağını söylediğini ifade etti. Müslim de “Kürtlerle dostluk için elinden geleni yapacağını söyledi” dedi.

Görüşmede, Eutelsat’ın Kürtçe yayın yapan televizyonlarının yayınlarını durdurma kararının da gündeme geldiğini belirtti. Hollande’ın bu kararı doğru bulmadığını belirten Müslim, pratikte bunun nasıl bir karşılık bulacağını bilmediklerini ifade etti.