Ana SayfaGüncelFransız gazeteci Batman’da gözaltına alındı, fotoğraf makinalarına el konuldu

Fransız gazeteci Batman’da gözaltına alındı, fotoğraf makinalarına el konuldu

HABER MERKEZİ – Belgesel fotoğrafçısı Mathias Depardon, Batman’da gözaltına alındı. 35 saat gözaltında tutulduktan sonra Gaziantep Göç İdaresi’ne nakledildi. Ayrıca gazetecinin 2 makinesine el konuldu.

Türkiye’de yaşayan Fransız gazeteci Mathias Depardon’un Batman’da iki gün önce gözaltına alındığı öğrenildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun Twitter hesabından duyurduğuna göre 35 saat gözaltında tutulan Depardon, Gaziantep Göç İdaresi’ne nakledildi.

Önderoğlu, belgesel fotoğrafçılığı yapan Mathias Depardon’un 2 makinesine de el konulduğunu aktardı.

Mathias Depardon kimdir?

1980 yılında Nice’te dünyaya gelen Mathias Depardon, bağımsız fotoğrafçı olarak çalışmaya başlamadan önce Brüksel’de iletişim ve gazetecilik okudu.

Yasadışı göç konusunda ilk projesinin ardından uzun yıllar uluslararası gündemi takip eden Mathias Depardon daha sonra yerleştiği Türkiye’de farklı sorunsallarla ilgilendi.

Depardon, 2013 yılında Fransız Kültür Merkezi’nde sergilenen “Sınırların Ötesinde” isimli röportajı ile Talent2011 Bursunu kazandı.

Çalışması Le Monde’un Dergisi’nde, Newsweek’te, Sunday Times Magazine’de, Der Spiegel’de, L’Espresso’da, Elle, Télérama, Monoce dergilerinde, New York Times ve Wall Street Journal’da yayınlandı.

Gazetecinin fotoğrafları bir süre önce Fransa Devlet Kütüphanesi koleksiyonuna dahil edildi.


Gazete Karınca