Ana SayfaGüncelGezi aileleri Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevine başlıyor

Gezi aileleri Gülmen ve Özakça’ya destek için açlık grevine başlıyor

HABER MERKEZİ – Gezi direnişinde yaralananlar ve eylemlerde hayatını kaybedenlerin aileleri , 73 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için 1 hafta boyunca açlık grevi yapacak.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 73’üncü gününde devam ediyor.

Gezi direnişi sırasında öldürülenlerin aileleri ve direniş boyunca eylemlerde yaralananların oluşturduğu Gezi Şehit ve Gazileri Platformu Gülmen ve Özakça için destek açlık grevine başlayacklarını söyledi.

Platform üyeleri birer gün açlık grevleri ile 1 hafta boyunca dayanışma nöbeti tutacaklarını açıkladı.

RedHack soruşturması kapsamında 11 gün gözaltında tutulan Taylan Kulaçoğlu da açlık grevine bir hafta sürekli-dönüşümsüz olarak destek verecek.

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu tarafından yapılan duyuruda “Nuriye ve Semih’in açlığına ses vermek ve işi elinden alınan emekçilerle dayanışmak için 21 Mayıs (yarın) açlık grevi destek nöbetine başlıyoruz” denildi.

Duyuruda, yarın (21 Mayıs) saat 12’de Kadıköy Çarşı Ayia Efimia kilise meydanında başlatılacak açlık grevi destek eylemi için destek çağrısında bulunuldu.