Ana SayfaGüncelGezi Direnişi’nin 4’üncü yıldönümü programı açıklandı

Gezi Direnişi’nin 4’üncü yıldönümü programı açıklandı

HABER MERKEZİ – Gezi Direnişi’nin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla programını açıklayan Taksim Dayanışması, 27 Mayıs’ta İstiklal Caddesi’nde Yeryüzü Sofrası’nda buluşacaklarını ve 31 Mayıs’ta Taksim’den Gezi Parkı’na yürüyeceklerini duyurdu.

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla yapmayı planladığı programı açıkladı.

TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında “Gezi 4 Yaşında! Hayır bitmedi, mücadeleye devam diyoruz!” başlığı ile yapılan açıklamada konuşan Mimar Mücella Yapıcı, 4 yıl önce bugünlerde Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam alanlarına saldıranlara karşı mücadele ettiklerini belirterek, toplumun bütün kesimlerinin bir mücadele içinde olduğunu söyledi.

Yapıcı, devamında şunları ifade etti:

Korkmakta haklılar, gördüler ki; biz bir araya geldiğimizde biz birbirimizi çok seviyoruz. Biz bir araya geldiğimizde karanlığa dur diyebiliyoruz. Gezi’den bugüne 4 yıldır biz karanlığa, şiddete, haksızlığa hayır demeye devam ediyoruz.

Hukuksuzluk ve keyfiliğin kutsandığı bir siyasal iklimde yaşıyoruz. Bu keyfiliği biz Gezi sürecinden iyi tanıyoruz. İktidar sahiplerinden güç alan, hukuk ve kural tanımaz polis şiddetinin yaşamlarımızı nasıl kararttığını unutmuş değiliz.

Hırsızlığın, yolsuzluğun, katliamların, taciz ve tecavüzlerin cezasızlıkla ödüllendirildiğini görenlerdeyiz. Bir insanı katletmenin bedelinin mahkeme masraflarından daha az olduğunu, 80 gündür çocuğunun kemiklerini alabilmek için açlık grevi yapan babaya oğlunun kemiklerinin kargoyla gönderildiğini görenleriz.

Dayanışmamızdan ve birbirimizden vazgeçmiyoruz. OHAL adı altında yerleştirilen bu karanlığa, haksızlığa, talana, şiddete, cezasızlığa Gezi’den aldığımız güç ve kazanımlar ışığında hayır diyoruz.

Yapıcı son olarak, 27 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’da İstiklal Caddesi’nde Yeryüzü Sofrası’nda buluşacaklarını ve 31 Mayıs Çarşamba günü saat 19.30’da da Taksim’den Gezi Parkı’na yürüyeceklerini aktardı.


  Sırrı Süreyya Önder'den: Gülmen ve Özakça'nın tutuklanması, iktidarın bitmeyen 'Gezi korkusu'
Previous post
Yüksel Caddesi'nden bir esnaf: 3 gündür iki üç masa dışında gelen giden yok
Next post
"Hükümet politikaları cinsiyetçiliğin tasfiyesini engelliyor"