Ana SayfaGüncelGörgü tanığı amca anlattı: Savcı gelmedi, polisler zırhlı aracı hemen kaldırdı, delil falan bırakmadılar

Görgü tanığı amca anlattı: Savcı gelmedi, polisler zırhlı aracı hemen kaldırdı, delil falan bırakmadılar

HABER MERKEZİ – Silopi’de polislerin kullandığı akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 2 yeğenini kaybeden amca Suat Yıldırım, “Komşularım 4 polisin araçtan indiğini söyledi. Olayın hemen ardından savcı gelmedi, zırhlıyı çektiler” dedi. Öte yandan bir açıklama yapan Valilik de çocukların ölümüne neden olan panzerin şoförünün alkollü olmadığını bildirdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Nisan tarihinde devriye gezen polislerin kullandığı akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım yaşamını yitirdi.

Olayın meydana geldiği gece aynı evin 2’nci katında bulunan kardeşlerin amcası Suat Yıldırım, yaşananları anlattı.

dihaber’e konuşan amca Yıldırım, çocukların alt katta kendisinin de dairenin üst katında kaldığını aktararak, olayın saat 01.30 sıralarında meydana geldiğini kaydetti.

Zırhlı aracın eve çarptığı vakit uyuduğunu belirten Yıldırım, yaşananları şöyle anlattı:

Daha sonra insanların bağrışmalarını duydum. Aşağıya indiğimde zırhlı evin salonuna kadar gelmişti. Muhammet’in vücudu ezilmişti. Furkan’ı ellerime aldım. Daha sonra hastaneye doğru gittik.

Olayın hemen ardından polislerin olay yerinden ayrıldığını söyleyen Yıldırım, komşularının kendisine araçtan 4 polisin indiğini aktardığını söyledi.

Yarım saat sonra çok sayıda polisin zırhlı araçlar ile gelerek alanı boşalttığını dile getiren Yıldırım, anlatmaya şöyle devam etti:

Kargaşa çıktı. Millet tepki gösterdi. Polisler aracın freninin patladığı için böylesi bir olayın yaşandığını söylediler. Biz de tepki gösterdik. Hastanenin acil bölümünde de birkaç gencimiz polislere tepki gösterdi. Vali ve beraberindekiler de geç saatte geldiler.

Kardeşinin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdiğini ve şikayetçi olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, Savcının olay yerine gelmediğini de söyledi:

Emniyette de bir polisin bu olaya karıştığını fakat açıklayamayacaklarını söylemişler kardeşime. Savcı gelmedi olay yerine. Polisler gelir gelmez kobra aracı çekip götürdüler. Delil falan bırakmadılar. Kader diyorlar. Ama biz bunun peşini bırakmayacağız.

Valilikten açıklama

Öte yandan Şırnak Valiliği, Silopi’de iki çocuğun ölümüne neden olan panzerin şoförünün alkollü olmadığını açıkladı.

Valilik açıklamasında olayın kendilerini ‘son derece üzdüğü ve derinden sarstığı’ savunulurken, şunları ifade edildi:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup; şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir.




Önceki Haber
'Özgürleşen Seyirci'den 'Radyo Kobani'ye: 10. Ege Belgesel Film Günleri başlıyor
Sonraki Haber
Lise öğrencisi bir kız çocuğu sınıf arkadaşı tarafından öldürüldü