Ana SayfaGüncelGözaltına alınmışlardı: Dilek Doğan’ın annesi ve Hasan Ferit Gedik’in dedesi ile annesi serbest bırakıldı

Gözaltına alınmışlardı: Dilek Doğan’ın annesi ve Hasan Ferit Gedik’in dedesi ile annesi serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için Küçükarmutlu’da açlık grevi başlatan Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve dedesi Mustafa Meray gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Doğan, Gedik ve Meray ali kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için 75 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yla dayanışmak amacıyla Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve dedesi Mustafa Meray, İstanbul Küçükarmutlu’da açlık grevine başlamıştı.

Açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’ya destek vermek amacıyla Küçükarmutlu’da açlık grevi başlatan Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve dedesi Mustafa Meray gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Doğan, Gedik ve Meray Sarıyer’de bulunan Pınar Polis Karakolu’na götürüldü.

Doğan ve Gedik’in  “Örgüt propagandası yapmak” ve “2911 sayılı toplantı yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek” gerekçesi ile gözaltına alındıkları belirtildi.

Gedik’in dedesi Meray’ın ise geçirdiği astım krizi nedeniyle hastaneye kaldırılarak müşahede altına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Doğan, Gedik ve Meray çıkartıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

 

Previous post
Türkiye protestoculara şiddet olayında ABD'yi suçladı: 'Profesyonelliğe aykırı, korumalara saldırıldı'
Next post
ABD Dışişleri Bakanı: Soruşturmanın sonucunu bekliyoruz, basit bir şekilde kabul edemeyiz