Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça 66 gündür açlık grevinde: Gözaltına alınan 19 kişi serbest bırakıldı

Gülmen ve Özakça 66 gündür açlık grevinde: Gözaltına alınan 19 kişi serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek talebiyle 66 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemine destek vermek için Kızılay İnsan Hakları Anıtı önünde bir günlük açlık grevi başlatanlara polis müdahale etti. Gece saatlerinde gözaltına alınan 19 kişi serbest bırakıldıktan sonra “Direne direne kazanacağız” sloganıyla eylem alanına döndü.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için Ankara Kızılay İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları açlık grevi 66’ncı gününe girdi.

Gece saatlerinde Gülmen ve Özakça’ya destek vermek amacıyla Ankara Yüksel Caddesi’nde nöbet tutan gruba, polis müdahale etti.

Sabaha karşı saat 02.00 sularında Yüksel Caddesi’ne gelen çevik kuvvet polisleri, İnsan Hakları Anıtı önünde Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için 1 günlük açlık grevinde bulunan ve aralarında Alevi kurum temsilcilerinin de bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Müdahalenin ardından Yüksel Caddesi’ne gelen Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile birlikte 4 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınanları sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar, sabah saatlerinde “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın açlık grevi direnişimiz” sloganlarıyla eylem alanına döndü.