Ana SayfaGüncelGülmen ve Özkaça’nın anneleri Meclis’te: ‘Gerekirse açlık grevine girmeye hazırız’

Gülmen ve Özkaça’nın anneleri Meclis’te: ‘Gerekirse açlık grevine girmeye hazırız’

ANKARA – 62 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın anneleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. Anneler, Kılıçdaroğlu’ndan hükümet yetkilileriyle görüşme ve uzlaşma için katkı sağlamasını istediler. Anne Gülmen, gerekirse kendi çocuklarının yanında açlık grevine girmeye hazır olduklarını söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi eylemi 62. gününde. Gülmen ve Özakça’nın aileleri de çözüm arayışına devam ediyor.

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup toplantısına katılan Gülmen ve Özakça’nın anne ve arkadaşları toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

‘Gerekirse açlık grevine girmeye hazırız’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın katıldığı görüşmede aileler, Kılıçdaroğlu’ndan çözüm bulunması için katkı beklediklerini ifade etti.

Görüşmede konuşan ve gerekirse kendi çocuklarının yanında açlık grevine girmeye hazır olduklarını belirten anne Cemile Gülmen, şunları söyledi:

Çözüm bizim de açlık grevine yatmamız değil. Çocuklarımızın işsizlik ve açlıktan kurtarılması.

Kılıçdaroğlu: Çözüm için çaba harcamaya devam edeceğiz

Kılıçdaroğlu, on binlerce KHK mağdurunun yaşadığı sorunu parti olarak yakından takip ettiklerini, fakat bir duvarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek şunları ifade etti:

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yaşadığı durumu başından beri izliyoruz. Bu konuda daha önce Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile çeşitli görüşmelerimiz oldu. Yeniden görüşme taleplerimiz gündemde. Sorunun çözüm için çaba harcamaya devam edeceğiz.


Gazete Karınca