Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça 71 gündür açlık grevinde: Gözaltına alınan 18 kişi serbest bırakıldı

Gülmen ve Özakça 71 gündür açlık grevinde: Gözaltına alınan 18 kişi serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek talebiyle 71 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemine destek vermek için Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde nöbet tutanlara yönelik polis müdahalesinde gözaltına alınan 18 kişi serbest bırakıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için Ankara Kızılay İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları açlık grevi 71’inci gününe girdi.

Gece saatlerinde Gülmen ve Özakça’ya destek vermek amacıyla Ankara Yüksel Caddesi’nde nöbet tutan gruba, polis üst üste 4 kez müdahale etti.

Isınmak için yakılan ateşi gerekçe gösteren polis, ateşin söndürülmemesi sonucu 18 kişiyi darp ederek gözaltına alındı.

Aralarında açlık grevinde olan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve Veli Saçılık’ın da bulunduğu 18 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Engin Karataş

Saçılık’tan gözaltılara tepki

Veli Saçılık, Twitter hesabından gözaltılara tepki göstermişti.

Dün “AKP üyesiyim, HDP’yi yaktım” diyen ama mahkemece tutuklanmayan şahsın haberini hatırlatan Saçılık, “Yüksel Caddesinde küçük bir teneke içinde ısınmak için ateş yaktık halen gözaltındayız. Taktir kamuoyunun” ifadesini kullandı.

Sabah saatlerinde yeniden Yüksel Caddesi’ne gelen dayanışma grupları ise oturma eylemine devam ediyor.


  70. günde Özakça alana gelemedi, Gülmen emniyete seslendi: 'Ailemi rahat bırakın'