Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça 80 gündür açlık grevinde, Yüksel’de abluka sürüyor

Gülmen ve Özakça 80 gündür açlık grevinde, Yüksel’de abluka sürüyor

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 80. günde cezaevinde devam ederken, iki eğitimcinin gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından günlerdir abluka altında olan İnsan Hakları Anıtı ve çevresindeki abluka bugün daraltılsa da sürüyor. Anıt önünde oturma ve çiçek koyma eylemi yapmak isteyenleri polis gözaltına aldı.

Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından abluka altına alınan İnsan Hakları Anıtı ve çevresindeki abluka daraltıldı.

İnsan Hakları Anıtı önünden başlayarak, Konur Sokak ve Karanfil Sokak girişine kadar uzanan abluka, sabah saatlerinde anıt önüne doğru daraltıldı.

Ablukanın daraltılmasının ardından Gülmen ve Özakça’nın eylemlerini sürdürdüğü bölgeye gelen vatandaşlar, anıt önündeki barikatlara çiçekler bırakmaya başladı.

Sendika.Org, polisin tekmelediği çiçeği bariyere koyup döviz açan Cemal Yıldırım’ın gözaltına alındığını duyurdu.

Yine iki kadın da Anıt önüne çiçek bırakıp oturma eylemi yapmak istedi. Polis barikatlarını aşan kadınlar anıt önünde oturmaya başladı. Ancak polis, kısa süre sonra Belgin Aydın ve Deniz Aydın isimli iki kadını darp ederek gözaltına alındı.

Esnaflar, Cuma günü TMMOB Ankara Şubesi’nde CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Halkevleri İç Anadolu Bölge Sorumlusu Candaş Türkyılmaz eşliğinde bir toplantı düzenlemişti.

Toplantıda konuşan esnaflar vergi borcu yapılandırma ödemelerinin yaklaştığını ancak abluka nedeni ile ödeme yapamayacak durumda olduklarını dile getirmişti.

Açlık grevi 80. günde cezaevinde sürüyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan ve 4 gün önce tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerini cezaevinde sürdürüyor.

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevi eylemi bugün 80. gününde.

Halkın Hukuk Bürosu, Gülmen’in cezaevinde kaleme aldığı mektubu paylaşmıştı.

Gülmen, kendilerini destekleyen kamuoyuna hitaben kaleme aldığı mektubunda “Bizi unutmayın, açlığa ses olmayı, ekmek davamızda taraf almayı, anıtımızın önünü çiçeklendirmeyi unutmayın” diye sesleniyordu.


Fotoğraflar: Sendika.org