Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça avukatlarıyla görüştü: Eğitimcilerin açlık grevi cezaevinde sürüyor

Gülmen ve Özakça avukatlarıyla görüştü: Eğitimcilerin açlık grevi cezaevinde sürüyor

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 77. gününde olan ve bir gündür tutuklu bulunan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, avukatlarıyla görüştü. Eğitimcilerin açlık grevi eylemleri cezaevinde de sürerken; Gülmen’in yanında iki, Özakça’nın yanında ise bir mahkumun bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra açlık grevi eylemlerinin 76. günündeyken dün tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça, bugün avukatlarıyla görüştü.

İki eğitimci açlık grevi eylemlerini tutuldukları cezaevinde de sürdürüyor.

Gülmen ve Özakça’nın avukatlarıyla görüştüğünü bildiren gazeteci Gökçer Tahincioğlu’nun bu görüşmeye dair aktardığı bilgiler şu şekilde:

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevi eylemleri cezaevinde de sürüyor. Gülmen’in yanında iki, Özakça’nın yanında bir mahkum bulunuyor. İki eğitimci cezaevi idaresine de işlerini geri almak için açlık grevi yaptıklarını ancak iade halinde eylemi bırakacaklarını bildirdi.

Tahincioğlu ayrıca Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının kontrol edildiğini ve genel durumlarının iyi görüldüğünün bildirildiği bilgisini de aktardı.

Öte yandan Gülmen’in aylık 5 kitap sınırından şikayetçi olduğu ve çalışmaları olduğu için buna itiraz edeceği de öğrenildi.

Ne olmuştu?

Akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça, dün açlık grevi eylemlerinin 76. gününde tutuklanmıştı.

Gerekçeli kararda Gülmen ve Özakça hakkında CMK 100/3-a’dan 2 Mayıs 2017 tarihinde dava açıldığı belirtilmiş ve tutuklanmalarına gerekçe olarak da “tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri ve eylemlerin ceza süreleri dikkate alındığında adli kontrol koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağı” öne sürülmüştü.

Semih Özakça Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde, Nuriye Gülmen ise Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

İki eğitimcinin işe iade talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 77. günde cezaevinde devam ediyor.