Ana SayfaGüncel‘Gülmen ve Özakça’nın sağlıklarına yönelik her türlü olumsuzluktan iktidar sorumludur’

‘Gülmen ve Özakça’nın sağlıklarına yönelik her türlü olumsuzluktan iktidar sorumludur’

HABER MERKEZİ – 77 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanması İzmir’de protesto edildi. Yapılan açıklamada iki eğitimcinin sağlıklarına yönelik gelişecek her türlü olumsuzluktan iktidarın sorumlu olacağı vurgulandı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 77 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi.

Karşıyaka Çarşı girişinde düzenlenen oturma eylemine yurttaşların yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Grup adına açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, Gülmen ve Özakça’nın açlık grevlerinin en kritik aşamasında tutuklandığını, hiçbir hukuki gerekçesi olmayan bu tutuklama ile ikisinin de yaşamlarının tehlikeye atıldığını söyledi.

Güven, iki eğitimcinin sağlıklarına yönelik gelişecek her türlü olumsuzluktan iktidarın sorumlu olacağı vurgulandı.

Hükümetin özgürlüklere tahammülünün kalmadığını söyleyen Güven, şunları söyledi:

Bu yüzden binlerce kamu emekçisinin yargısız infazlarla işten atanların Nuriye ve Semih’in kendi özgür iradeleri ile başlattıkları direnişten korkmaları bizi şaşırtmamaktadır. Hükümetin en küçük özgürlüklere dahi tahammülü kalmamıştır. Bu hukuksuz gayri insani gözaltı ve tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz.