Ana SayfaPolitikaHakkında tutuklama kararı bulunan HDP’li Konca Meclis’te konuştu

Hakkında tutuklama kararı bulunan HDP’li Konca Meclis’te konuştu

HABER MERKEZİ – Serbest bırakılmasının ardından yeniden hakkında tutuklama kararı çıkarılan HDP Milletvekili Besime Konca, “Burada hukuk, adalet, halk için siyaset üretilmiyorsa bu Meclis de hapishanedir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’teki grup toplantısı bu hafta Kadın Grup Toplantısı olarak gerçekleşti.

HDP Kadın Grubu’nda ilk olarak partinin Kadın Meclisi Sözcüsü de olan Dilan Dirayet Taşdemir konuştu.

Taşdemir’in ardından ise sözü daha önce 2 kez tutuklanıp serbest bırakılan ve yeniden hakkında tutuklama kararı çıkarılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca aldı.

Hakkında tutuklama kararı olmasına rağmen kürsüye gelerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tutuklu HDP’lileri işaret ederek, “Biz onlara 4 duvar verdik” sözlerine yanıt veren Konca, 4 aylık ayrılık süreci yaşadıktan sonra yeniden HDP’liler ile birlikte olduğunu belirtti. Konca, şöyle konuştu:

İçişleri Bakanı bize dedi ki “Biz onlara 4 duvar verdik”. Cinsiyetçi hukuk dışı bir yaklaşımla, hukukla değil siyasi bir kararla bizi oraya gönderdiklerini kendileri ifade ettiler. Ama bu çok önemsedikleri Meclis de 4 duvardır. Burada hukuk, adalet, halk için siyaset üretilmiyorsa bu Meclis de hapishanedir, zindandır.

Bizi Meclis’ten çıkarken tutukladılar sonra bıraktılar, tekrar tutukladılar bir kez daha serbest bıraktılar şimdi bu kararı bir kez daha aldılar. Diğer vekillerimiz için bunları yaptılar. Bizi 3 kez tutuklayıp bıraktılar. Bu tutukla bırak yaklaşımı hukuki değildir. Bu tutuklamaların tekçilikte ısrar edenlerin yaklaşımı olduğunu biliyoruz.

HDP’nin yönelik tutuklamaların “anayasanın ihlal edilerek” gerçekleştirildiğini vurgulayan Konca, “Biz bundan korkmadık, çekinmedik sözümüzü daha güçlü söyleyeceğiz. Onun için buradayım” şeklinde konuştu.

6 milyon seçmenin kendilerine verdiği oya işaret eden Konca, bu oyların gereğini yerine getireceklerini söyledi.

Konca, bugün yaşananların 12 Eylül koşullarından daha ağır olduğunu da belirterek, cezaevi koşullarına ve insan hakları ihlallerine ilişkin “Her türlü onur kırıcı muamele cezaevinde yaşatılmaktadır” dedi.

Ayrıca Konca, eğitimcilerin açlık grevine dikkat çekti ve gazetecilerin mücadele verdiğini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan-Trump buluşması: Görüşmenin Suriye kısmı başlamadan bitti mi?
Sonraki Haber
'Türkiye'nin ayıbı': Kemal Gün oğlunun cenazesi için 82 gündür açlık grevinde