Ana SayfaGüncelHDP Eş Genel Başkanı Kemalbay: Yeni bir demokrasi manifestosu hazırlıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay: Yeni bir demokrasi manifestosu hazırlıyoruz

HABER MERKEZİ – HDP’nin eş genel başkanlığına seçilen Serpil Kemalbay, Türkiye’de HDP’den başka bir umut kalmadığını belirterek, “Demokrasi ve Barış Mücadelesi Yol Planı” üzerinde çalışmaları olacağını ve Türkiye halklarına yeni bir “demokrasi manifestosu” hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kongresinde Eş Genel Başkanlığa seçilen Serpil Kemalbay, kongrenin ardından yeni dönemde yürütülecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eş genel başkanlığa partinin görevlendirmesiyle seçildiğini belirten Kemalbay, kongrenin temel amaçlarından birinin Kürt sorununun çözümü konusunda siyaset üretmek olduğunu söyledi.

‘Yeni bir demokrasi manifestosu hazırlıyoruz’

“Demokrasi ve Barış Mücadelesi Yol Planı” üzerinde çalışmaları olacağını belirten Kemalbay, kongre ile birlikte daha da güçlendiklerini, mücadeleyi büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

Türkiye halklarına yeni bir demokrasi manifestosu hazırlamaya çalışıyoruz. Bu manifesto bu güne kadar bizim yürüttüğümüz demokratik çözüm ve birlikte yaşam formülünün yeniden inşa edilip, yol haritasına kavuşturulması için. Bu yeni denklem içerisinden çıkacak sonuçlarla birlikte harmanlanarak yeni bir yol haritası gündemimize gelecektir. Demokrasiden ve barıştan başka çıkış yolumuz yok.

Bu yüzden de Türkiye’de HDP’den başka bir umut kalmamıştır. Bu umudu büyütmek ve daha önce Selahattin başkanın dediği gibi bu umut gemisini limana götürmek için elimizden geleni yapacağız.

Kongre sonrasında önlerine koydukları en önemli çalışmalardan bir diğerinin de güçlü örgütlenme çalışmaları olacağının altını çizen Kemalbay, bu örgütlenme çalışmasını da demokratik ittifaklarla yapmak istediklerini söyledi.

Kemalbay şöyle konuştu:

Biz zaten örgütlü bir partiyiz. Bu örgütlülüğümüzü katlayarak bütün Türkiye halkları için iyi bir gelecek kurmak istiyoruz. Demokratik ittifaklarla birlikte yapabileceğimizi düşünüyoruz.

Kemalbay kimdir?

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin  ardından eş başkanlık görevine vekaleten getirilen Serpil Kemalbay, Çalışma Yaşamı ve Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olan Kemalbay, Sosyalist Dayanışma Platformu içinde yer aldı. 1997 yılında Dayanışma Evlerinin kurucuları arasında yer alan Kemalbay, 2007’de güvencesiz işçilerin örgütlenmesi ve hakları için çalışan BATİS’in (Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası) İstanbul’da ve Trakya’da çalıştı. Sendikalarda iş güvenliği ve işçi sağlığı üzerine, özellikle kadın işçilerin hakları konusunda danışmanlık yapan Kemalbay, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayıydı.

  HDP 3. Olağanüstü Kongresi: Umuda yolculuğu tamamlayacağız