Ana SayfaGüncelHDP Gençlik Meclisi: Umudumuz dimdik ayakta

HDP Gençlik Meclisi: Umudumuz dimdik ayakta

HABER MERKEZİ – HDP’nin 3. Olağanüstü Kongresi’nde Gençlik Meclisi adına konuşma yapan Can Memiş, referandum sonuçlarının Kürt illerinde yaşanan yıkıma ve devam eden savaş politikalarına bir itiraz olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’da gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Kongre de Gençlik Meclisi adına Can Memiş konuşma yaptı.

‘Baskı ve zorbalık rejimlerine karşı’ HDP ile birlikte mücadeleye vurgu yapan Memiş, gençlerin yaşamını yitirmesinin kader olmadığını söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite de değinen Memiş, gençlerin mücadelesinin Öcalan üzerindeki tecriti sona erdireceğini dile getirdi.

“Hayat bizi HDP’ye çağırıyor”

Konuşmasında ‘Hayat bizi HDP’ye çağrıyor’ diyen Memiş şunları kaydetti:

Yitirdiğimiz bütün genç arkadaşlara sözümüzdür, barış politikalarına ortak olacağız. Küresel sistem yeni Erdoğanlar yaratırken bizim neo-liberal politikalara karşı verdiğimiz mücadele, tüm dünyada gençlerin mücadelesidir… Umudumuz dimdik ayaktadır. Hayat bizi HDP’ye çağırıyor. Hayat çizgimizin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Bu çizgimizin güçlendiren arkadaşlar bugün bedenen yanımızda değil ama ruhen yanımızda.

Previous post
Gülmen ve Özakça için başlatılan 'Dayanışma Nöbeti'ne polis müdahalesi: 7 gözaltı
Next post
HDP 3. Olağanüstü Kongresi: Umuda yolculuğu tamamlayacağız