Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Besime Konca tutuklandı

HDP Milletvekili Besime Konca tutuklandı

HABER MERKEZİ – Hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verilen ve Batman’da gözaltına alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklandı.

Batman Havaalanı’nda gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, tutuklandı.

Konca’nın gözaltına alındığı HDP Kadın Meclisi’nin kurumsal Twitter hesabından duyurmuştu.

Tutuklanmasına yönelik yakalama kararı

HDP Milletvekili Besime Konca, 4 buçuk ay tutuklu kaldığı cezaevinden 3 Mayıs’ta çıkarıldığı Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı ve mahkeme heyetinin talepleri üzerine oy birliğiyle tahliye edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcısı, Konca’nın tahliyesine itirazda bulunmuştu.

İtirazı değerlendiren Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Mayıs’ta Konca’nın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı vermişti.

HDP’nin 11 vekili tutuklu

Besime Konca’nın tekrar tutuklanması ile birlikte tutuklu vekillerin sayısı 11’e yükseldi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.