Ana SayfaGüncelHDP’lilere suikast istemişti: Şevki Yılmaz’ın ‘MİT kelle almalı’ sözü ifade özgürlüğüymüş

HDP’lilere suikast istemişti: Şevki Yılmaz’ın ‘MİT kelle almalı’ sözü ifade özgürlüğüymüş

HABER MERKEZİ – RTÜK, eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın Akit TV’de, HDP’lileri kastederek, “MİT kelle almalı” sözlerini “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), eski Refah Partisi Milletvekili ve hükümete yakınlığıyla bilinen nefret içerikli haberleriyle öne çıkan Yeni Akit gazetesi yazarı Şevki Yılmaz’ın, Akit TV’de yayınlanan bir programda Halkların Demokratik Partisi’ni hedef alan sözleri için ‘ifade özgürlüğü’ dedi.

Şevki Yılmaz, Akit TV’deki programda HDP’lileri işaret ederek “MİT’in bazı kelleleri alması lazım” demiş, istihbaratın HDP’lilere yönelik suikastlar düzenlemesini istemişti.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın şikayeti üstüne RTÜK kararını açıkladı.

RTÜK, TV programında yapılan tehdidi “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirirken, oy çokluğuyla bir ‘ihlal olmadığına’ karar verdi.

Ne demişti?

Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, Aralık 2016’da Akit TV’de yayınlanan programda “Devletin kendi MİT’inin bazı kelleleri alması lazım. İdam beklenmez yani” demişti.

Sözlerini “Sultan Abdülhamit’in metodudur ve İslamidir” diyerek sürdüren Yılmaz “Kanuna, anayasaya uyarak terörü önleyemezsiniz. Terörü önleyecek anayasa vicdan anayasasıdır. Hikmettir ve basirettir” demiş ve bu ‘işi’ istihbaratın yapması gerektiğini vurgulamıştı.