Ana SayfaGüncelHDP’nin yeni eş genel başkan adayı Serpil Kemalbay

HDP’nin yeni eş genel başkan adayı Serpil Kemalbay

HABER MERKEZİ – HDP’nin 20 Mayıs’ta yapacağı kongrede yeni eş genel başkan adayı olarak Serpil Kemalbay belirlendi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yarın düzenlenecek (20 Mayıs) 3. Olağanüstü Kongre öncesi yeni eş genel başkan adaylığı için Serpil Kemalbay belirlendi.

Yeni eş genel başkan adayını HDP Kadın Meclisi’nin belirlediği belirtildi.

HDP’de yeni kadın eş genel başkanının vekil olması yönünde bir ağırlık vardı. Ancak son tartışmalarla birlikte böyle bu fikrin ağırlığı kalmadı.

HDP Eş Genel Başkanlığı’na getirilecek isim üzerinden kesin karar ise bugün yapılan toplantıda verildi.

Kemalbay kimdir?

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin  ardından eş başkanlık görevine vekaleten getirilen Serpil Kemalbay, Çalışma Yaşamı ve Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olan Kemalbay, Sosyalist Dayanışma Platformu içinde yer aldı. 1997 yılında Dayanışma Evlerinin kurucuları arasında yer alan Kemalbay, 2007’de güvencesiz işçilerin örgütlenmesi ve hakları için çalışan BATİS’in (Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası) İstanbul’da ve Trakya’da çalıştı. Sendikalarda iş güvenliği ve işçi sağlığı üzerine, özellikle kadın işçilerin hakları konusunda danışmanlık yapan Kemalbay, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayıydı.

10 vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve  Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor. Öte yandan tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın vekilliği düşürülmüş durumda.