Ana SayfaGüncel6 çocuğu istismara maruz bırakan okul müdürü hakkında 235 yıl ceza istendi

6 çocuğu istismara maruz bırakan okul müdürü hakkında 235 yıl ceza istendi

HABER MERKEZİ – İzmir’in Mendes ilçesindeki bir ilkokulda 6 kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan emekli müdürün yargılandığı davada savcı, 235 yıl ceza istedi.

İzmir’in Mendes ilçesinde bulunan Ahmetçik İlkokulu’nda 17 Mayıs 2014 tarihinde 6 kız çocuğu okulda, 22 yıldır okul müdürü olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Adil Ş. tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Okulda görevli Saadet Özkan öğretmenin, istismarı BİMER’e ihbar etmesi üzerine olay duyulmuş, jandarma ve psikolog eşliğinde öğrencilerin ifadelerine başvurulmuştu.

Çocukların ifadelerinin ardından Adil Ş. gözaltına alınmış ancak suçlamaları reddetmişti.

Sanık avukatının talebi üzerine dava ertelendi

Hakkında dava açılan 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan, ardından mahkeme heyetinin oy çokluğu ile tekrar tutuklanıp yargılanan emekli okul müdürünün yargılandığı davada savcı görüşünü açıkladı.

İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Adil Ş., sanık avukatı, istismara maruz bırakılan çocukların alileri, müştekilerin avukatları bir çok sivil toplum kuruluşu katıldı.

Savcı verdiği mütalaasında 6 çocuk için sanığın 235 yıl ile cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatının savunma için ek süre talep etmesi üzerine mahkeme heyeti, karar vermek için duruşmayı temmuz ayına erteledi.