Ana SayfaEkonomi‘İktidar, krizi on milyarca Doları bulan kara para girişiyle gölgeliyor’

‘İktidar, krizi on milyarca Doları bulan kara para girişiyle gölgeliyor’

HABER MERKEZİ – HDP’nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP’nin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi kaynağı belli olmayan ‘kara para’ olarak nitelendirdiği para akışı ile gölgelediğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Temelli, Türkiye’deki ekonomik krizin on milyarca doları bulan “kara para” girişiyle gölgelendiğini ve iktidarın bu şekilde ayakta durduğunu söyledi.

Ekonomiyi, sadece borsa verileri ve dövizin dalgalanmaları üzerinden değerlendirmemek gerektiğini belirten Temelli şunları söyledi:

İktisat aynı zamanda evi geçindirmektir. Aştır, iştir, çocuğun okul geleceğidir, iyi beslenme ya da tatil yapmaktır… Dolayısıyla iktisat her şeydir. Bütün olarak baktığımızda Türkiye’deki ailelerin çok büyük bir kesimi yoksulluk sınırının altında yaşadığı görülüyor. İnsanlar sağlık, barınma ve eğitimde yeterli hizmeti alamıyor.

Dihaber’e konuşan Temelli, dar kapsamlı resmi rakamlara göre işsizliğin yüzde 13 olduğunu, genişletilmiş rakamlara göre ise yüzde 20’leri aştığını hatırlatarak “İşsizliğin yüksek olduğu bir yerde ekonomide sağlıklı bir işleyiş olamaz, adalet de olmaz” dedi.

AKP’nin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi kaynağı belli olmayan para akışı ile gölgelediğini söyleyen Temelli, dövizin pozisyonun da bu sayede ayakta tutulduğunu belirtti. Temelli şunları söyledi:

İktidarda kalmak ve borçları çevirebilmek için bu paraya göz yumuluyor. Baktığınızda 10 milyarca dolardan bahsedilen rakamlara ulaşan, kaynağı belli olmayan para girişi var. Yine Türkiye’deki yabancılara tanınan imtiyazlar var. Böylece döviz pozisyonu ayakta tutulmaya çalışılıyor.