Ana SayfaGüncelİran’dan Türkiye’ye kınama ve çağrı: Operasyonları durdurun

İran’dan Türkiye’ye kınama ve çağrı: Operasyonları durdurun

HABER MERKEZİ – İran Dışişleri Sözcüsü Kasımi, Türkiye’nin Rojava ve Şengal’e yönelik hava harekâtını kınayarak, operasyonları durdurma çağrısı yaptı.

İran, Türkiye’nin Rojava ve Şengal’e düzenlediği hava harekâtını kınadı.

İran Dışişleri Sözcüsü Kasımi tarafından yapılan açıklamada “Merkezi hükümetin izni olmadan diğer ülkelere yapılan herhangi bir müdahale, kınanılacak bir eylemdir. Uluslararası kurallara aykırı bu eylem, yıkıcı sonuçlara neden olabilir” denildi.

Sputnik’teki habere göre harekâtın, Türkiye’deki anayasa değişikli oylaması sonrasında yapıldığına dikkat çeken Kasımi, “Bu tip eylemlerin olmamasını ve durdurulmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Astana mesajı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da İran, Rusya ve Türkiye’nin girişimiyle gerçekleştirilen Suriye konulu müzakerelerin bu ay içinde yapılacak yeni ayağına da değinen Kasımi,  “Türkiye’nin Suriye krizindeki rolü göz ardı edilemez” dedi.

Kasımi, “Suriye konusunda iki ülke görüş ayrılığı içinde olsa da, Türkiye’nin Astana zirvesinde bulunması olumlu ve önemsenecek bir adımdır. Görüş ayrılıkları nedeniyle Astana’yı kapatamayız. Astana süreci daha güçlü şekilde devam etmeli” diye konuştu.