Ana SayfaGüncelIŞİD’e karşı savaşan Britanyalı aktörden Manchester mesajı: ‘Rakka’da hatırlayacağım’

IŞİD’e karşı savaşan Britanyalı aktörden Manchester mesajı: ‘Rakka’da hatırlayacağım’

HABER MERKEZİ – 2015 yılından bu yana IŞİD’e karşı savaşan Britanyalı ünlü aktör Michael Enright, memleketi Manchester’a yönelik saldırının ardından bir video mesaj yayınladı. Halihazırda Demokratik Suriye Güçleri’yle birlikte Rakka’ya doğru ilerleyen Enright, “Merhamet göstermeyeceğim, Rakka’da Manchester’ı hatırlayacağım” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ‘Fırat’ın Gazabı’ adı ile Rakka’ya yönelik operasyonunda yer alan Britanyalı ünlü aktör savaşçı Michael Enright, uzun süredir YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşıyor.

Enright son olarak Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ‘Fırat’ın Gazabı’ adı ile Rakka’ya düzenlediği operasyonunun Tabka ayağında yer almıştı.

Michael Enwright hali hazırda DSG’nin Rakka operasyonunda yer alıyor

Hala DSG’nin devam eden Rakka operasyonunda yer alan Enright, memleketi de olan Manchester’da dün gerçekleşen saldırıya ilişkin bir video mesaj yayınladı.

Halihazırda Rakka’nın doğu cephesinde bulunan Enright, saldırıyla ilgili olarak “Tamamen şeytani bir amaç için Ariane Grande’nin konserine giden çocuklar katledildi” dedi.

“YPG bunlara karşı savaşıyor” diyen Enright, herkesin bu savaşa destek vermesi gerektiğini söyledi.

Rakka’ya gideceğini belirten Enright “Oradaki savaşta bu çetelere karşı merhamet göstermeyeceğim. Rakka’da Manchester’ı hatırlayacağım” diye konuştu.

Michael Enright’ın mesajı şöyle:

Ben ölümlere ve terörist saldırılara alışkınım ama bu Manchester’da olunca çok farklı bir anlama bürünüyor. Bu saldırının en kahredici tarafı da çocukların karşılaştığı acı oldu. İnsanlar aileleriyle ve arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için dışarı çıkıyor ama katliama uğruyorlar. Ne uğruna peki? Sadece saf bir kötülük uğruna.

Manchester, İngiltere ve diğer her yerdeki insanlara çağrım şudur; bizi destekleyin. Biz sizinle birlikteyiz ve sizi seviyoruz. Biz bu savaşı onların evine götürüyoruz. Rakka’ya gittiğimde onların gözünün yaşına bakmayacağım. Onlardan merhamet beklemeyeceğim ama onlara merhamet göstermeyeceğim de. Size bu kadarının sözünü verebilirim: Manchester’ı hatırlayacağım.

Manchester Arena saldırısı

İngiltere’nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan Arena konser salonunda dün gece yarısı bir intihar saldırısı düzenlendi.

Saldırıda aralarında çocuk ve gençlerin olduğu en az 22 kişi yaşamını yitirirken, 59 kişi de yaralandı.

El yapımı düzeneğin ateşlenmesiyle gerçekleşen patlama, ABD’li pop şarkıcısı Ariana Grande’nin konserinin sonlarına doğru konser alanının fuayesinde oldu.

Reuters, saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini bildirdi.

Michael Enright hakkında

Michael Enright, Tom Cruise ile birlikte

Britanyalı aktör Michael Enright aralarında “Karayip Korsanları” ve “Gece ile Gündüz”ün de olduğu çok sayıda Hollywood yapımında rol aldı.

Enright, Johnny Depp ve Tom Cruise gibi yıldız oyuncularla rol aldı.

Enright’ı aktörlükten savaşçı olmaya götüren şey ise ABD’li gazeteci James Foley’in IŞİD tarafından öldürülmesi oldu.

Gazeteci James Foley’nin infaz görüntülerinden sonra Enright, IŞİD’le savaşmak için 2015 yılında YPG’ye katıldı.

Previous post
John Stuart Mill'in 'Faydacılık'ı - LEVENT CİVELEK
Next post
2 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ve 'suçu bildirmeyen' yurt görevlilerine dava