Ana SayfaGüncelIŞİD’lilerin üzerinden Alevi kurumlarının krokisi çıktı, Ankara Valisi kurum temsilcileriyle toplantı aldı

IŞİD’lilerin üzerinden Alevi kurumlarının krokisi çıktı, Ankara Valisi kurum temsilcileriyle toplantı aldı

HABER MERKEZİ – Ankara Valisi Ercan Topaca, geçen hafta Ankara’da öldürülen iki IŞİD üyesinin üzerinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na ait krokilerin çıkması üzerine Alevi temsilcileriyle toplantı aldı. Toplantıda bir dizi tedbir kararı alınırken, Alevi kurumlarına da “Tedbirinizi alın” denildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da öldürülen iki IŞİD üyesinin evlerinde bulanan krokilerde Dikmen’de bulanan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın (HBVAKV) olduğu iddia edilmişti.

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın Alevi kurumlarıyla görüşme yaptığı ve görüşmede bu konunun gündeme geldiği öğrenildi.

Görüşme teklifi Vali Topaca’dan Alevi kurumlarına iletilirken, Valilikte yapılan görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

Görüşmeye Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri Müslüm Genç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir ve HBVAKV Genel Başkanı Tuncer Baş katıldı.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, görüşmenin ayrıntılarını dihaber’e aktardı.

Kaplan, “Daha önce valilik ve emniyet kanallarıyla saldırı ve tehditler konusunda uyarı alıyorduk. ‘Dikkatli olun’, ‘Güvenliğinize dikkat edin’ diyorlardı. Ama bu görüşmede Valilik bize somut önerilerle geldi” dedi.

Kaplan, Valiliğin kendilerine, “güvenlik personeli alın, biz sertifika verelim. Belediyelerden isteyin. Biz bununla ilgili belediyelerle görüşelim, yazı yazalım, x-ray cihazı temin edelim” şeklinde önerilerde bulunduğunu da aktardı.

Kaplan, görüşmede tehdit altındaki Alevi kurumlarını tespit edecek bir heyet kurulmasına karar verildiğini ve bu heyet içerisinde, Alevilerin çatı örgütü ABF’den de bir yöneticinin bulunmasına karar verildiğini aktardı.

“Tedbir alın diyorlardı”

Kaplan, “Güvenlik personeli atanmadı. Polis ya da jandarma kapıda beklemeyecek. Sadece büyük etkinliklerde biz talep edersek güvenlik alacaklar” bilgisini paylaştı.

Kaplan şunları söyledi:

Bize sürekli “Risk altındasınız, tedbir alın” diyorlardı. Türkiye’nin şu anda iç savaş riski altında olduğunu düşünüyoruz. Bir cemevinin bombalanması iç savaş tehdidi değildir ama cemevi ardından bir caminin bombalanması, işte bu bizim için risk teşkil eder. Bunu aktardık valiye. Bunu engellemek devletin görevidir.