Ana SayfaGüncelKatil bu kez mermer ocağı firmasını işaret etti: ’50 bin lira karşılığı öldürdüm’

Katil bu kez mermer ocağı firmasını işaret etti: ’50 bin lira karşılığı öldürdüm’

HABER MERKEZİ –  Yaşam savunucusu Büyüknohutçu çiftini öldüren Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan bir mermer ocağı firmasını suçladı ve azmettirici olarak gösterdi. Yumaç, cinayetleri, ‘Çirkin’ lakaplı kişinin talimatıyla 50 bin lira karşılığında işlediğini söyledi.

Antalya’da evlerinde öldürülmüş olarak bulunan uzun yıllardır siyaset yapan ve bölgede mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadele ile tanınan Aysin Büyüknohutçu ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun katil zanlısı cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Çevreci çifti öldüren Ali Yumaç, cinayeti hırsızlık amacıyla gittiği evde panik sonucu işlediğini öne sürmüştü.

Ancak Yumaç savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan bir mermer ocağı firmasını suçladı ve azmettirici olarak gösterdi.

Yumaç, cinayetleri, ‘Çirkin’ lakaplı kişinin talimatıyla 50 bin lira karşılığında işlediğini söyledi.

DHA’nın haberine göre Ali Yumaç, savcılıktaki ifadesinde ise şunları dile getirdi:

Mermer ocağında çalışan, adını bilmediğim, 65-70 yaşlarında, siyah cip kullanan, beyaz saçlı, sürekli kirli sakalla gezen, 1.65 boylarında ‘Çirkin’ lakaplı adam 8 Mayıs günü yanıma geldi. Bana ‘Cebinde paran var mı?’ dedi. ‘Yok’ dedim. ‘Sana bir iş teklif edeceğim’ dedi. Cebinden 3 bin TL çıkarıp verdi. ‘Bizim ocak bunlar yüzünden kapandı, sen bunları hallet, şu 3 bin TL’yi al, 47 bin TL’yi de olaydan sonra vereceğim’ dedi. ‘Silah nasıl olacak’ dedim. ‘Silahı kendin bilirsin’ dedi, başka bir şey konuşmadık.

Ali Yumaç, cinayet emrini veren kişinin kendisine, “Olaya hırsızlık süsü vereceksin” dediğini de açıkladı.

Sorgusunda evden neden hırsızlık yaptığı da sorulan Yumaç, “Bana aynı şahıs ‘Olaya hırsızlık süsü vereceksin, para çalarsan kendine, diğer çaldıklarını da dipsiz kuyuya atacaksın’ dedi” diye konuştu.

Ali Yumaç, bu kişiden aldığı 3 bin TL ve evden çaldığı 2 bin 100 TL olmak üzere eşine 5 bin 100 TL verdiğini kaydetti.

Cinayetten sonra mermer ocağına gitmiş

Olaydan sonra tarif ettiği kişiye ulaşmaya çalışmadığını da belirten Yumaç, ertesi gün saat 16.00-17.00 sıralarında bu kişiyi bulmak için mermer ocağına gittiğini, orada kendisini göremediğini de söyledi.

Söz konusu siyah araca ilişkin plaka bilgileri de veren Yumaç, şunları söyledi:

Her ne kadar önceki ifadelerimde suçu tek başıma, kimsenin azmettirmesi olmadan işlemiş olduğumu söylemişsem de olay anlattığım gibi olmuştur. Adını bilmediğim, sadece simaen tanıdığım, size tarif ettiğim şahıs bana para teklif etmiş ve suçu işlememe sebep olmuştur. Ben evden maktulleri öldürme planı ile çıktım.

Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Yumaç, buradaki ifadesinde ise cinayet öncesi mermer ocağı sahiplerinden silah talep ettiğini, ancak onların vermediğini söyledi.

Ali Ulvi Büyüknohutçu’yu 4 yıldır tanıdığını kaydeden Yumaç, Büyüknohutçu çiftinin evine çay içmeye keşif amaçlı gittiklerini de itiraf etti.




Önceki Haber
Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya: İncirlik’ten çekilirlerse kendileri bilir, yalvaracak değiliz
Sonraki Haber
Babası tarafından istismara maruz bırakılan çocuğa 'şizofren' denildi, dosya kapatıldı