Ana SayfaGüncelKemal Gün 90 günlük direnişten sonra oğlunu toprağa verdi

Kemal Gün 90 günlük direnişten sonra oğlunu toprağa verdi

HABER MERKEZİ – 90 gün boyunca oğlunun kemiklerini alabilmek için açlık grevi yapan 70 yaşındaki Kemal Gün, direnişi sonucu aldığı cenazeyi toprağa verdi.

70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için tam 90 gündür açlık grevi eylemindeydi.

Gün, 90 günlük eyleminin sonucunda oğlunun ve onunla birlikte hayatını kaybeden 9 kişiye ait olduğu düşünülen kemikleri Tunceli Belediyesi Zabıta Amirliği’nden aldı.

Ambulansla Hozat’a götürülen cenaze Hozat Cem Evi’nin morguna kaldırıldı.

Burada kısa bir açıklama yapan Gün, oğlunun cenazesini alana kadar açlık grevini bitirmeyeceğini ancak bugün kemiklerin kendisine teslim edilmesi sonucu açlık grevini sonlandırdığını söyledi.

Cenaze törenini, cenazesi teşhis edilmeyenlerin ailelerin katılımı için yarın yapmayı isteyen Gün ailesine Tunceli Valiliği engel oldu.

Bunun üzerine Cem Evi’nde yapılan törenin ardından kırmızı bir flama ve gül ile sarılan tabut omuzlara alınarak sloganlar eşliğinde Hozat Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Açlık grevini sonlandıran Kemal Gün, yarın İstanbul’a götürülerek bir hastanede tedavi altına alınacak.

“Oğlumun kemiklerine ulaştım, mutluyum”

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda PTT kargoya verilen Murat Gün’ün kemikleri yedi günün ardından dün Dersim’e ulaşmış, valilik ile yapılan görüşmelerin ardından da cenazenin Dersim’in Hozat ilçesinde toprağa verilmesi konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

Görüşmenin ardından talepleri kabul edilen Gün, tekrardan Seyid Rıza Meydanı’na dönerek burada bir açıklama yapmış ve “90 günlük direnişten sonra oğlumun kemiklerine ulaştım. Mutluyum” demişti.