Ana SayfaGüncelKen Loach’tan Özakça ve Gülmen’e destek mesajı: Erdoğan ve sessiz medyasının mağdurları

Ken Loach’tan Özakça ve Gülmen’e destek mesajı: Erdoğan ve sessiz medyasının mağdurları

HABER MERKEZİ – Usta yönetmen Ken Loach, KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için 75 gündür açlık grevinde olan ve dün gece evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yaptığı açıklamada, “Erdoğan iktidarı ve onun sessiz medyasının mağduru olan Nuriye ve Semih’e buradan desteğimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.

“Ben, Daniel Blake” adlı filmiyle 2016 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanan Britanyalı yönetmen Ken Loach, KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için 75 gündür açlık grevinde olan ve dün gece evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için mesaj yayımladı.

Loach ve filmlerinin yapımcı şirketi Sixteen Films’in direktörü Rebecca O’Brien, Evrensel Londra’ya gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan iktidarı ve onun sessiz medyasının mağduru olan Nuriye ve Semih’e buradan desteğimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz. Bizim politikacılarımız da adalet ve açık demokrasi isteyen Nuriye ve Semih’in taleplerinin ivedilikle yerine getirilmesi için çaba göstermeliler…