Ana SayfaDünya‘Kendilerine ait bir oda’: Kadın sığınma evleri fotoğraflandı

‘Kendilerine ait bir oda’: Kadın sığınma evleri fotoğraflandı

HABER MERKEZİ – Fotoğrafçı Susan Meisales, sığınma evlerinde kalan kadınların hayatlarından yola çıkarak oluşturduğu fotoğraf ve hikayeleri ‘Kendilerine Ait Bir Oda’ ismiyle kitaplaştırdı.

Magnum Photos fotoğrafçılarından Susan Meisales, Multistory iş birliği ile İngiltere’de bulunan Black Country’deki sığınma evlerinde kalan kadınların deneyimlerini temel alan bir proje hazırladı.

Meisales, kadınların sığınma evi deneyimlerinin yer aldığı projeyi, ‘Kendilerine Ait Bir Oda’ ismiyle kitaplaştırdı.

İşte kitapta yer alan ve fotoğraf ve hikayelerden bir kaçı:

Aisha, 1 numaralı oda, bölüm B: “Ailem beni evlendirmeye zorluyordu. ‘Eğer geri dönmezsen, bizden yardım isteyebileceğini sakın düşünme’ diye bir mesaj aldım. ‘Olur, olduğum yerde mutluyum. Kendi geleceğimi inşa edebilirim’ dedim.

Ann, 11 numaralı oda: “Hayat dönemeçlerle dolu. Burada olmayı kendim seçmedim ama buradayım. Buraya tekrar geldim diye kendimi suçlamıyorum. Eğer burası olmasaydı muhtemelen ölmüş olurdum”

Janet, E Bölümü 9 numaralı oda: “Burası benim evim, güvenli olduğum yer. Eski eşimden uzakta olduğum için çok mutluyum. Benim ve çocuğumun hayatını kurtardığınız için teşekkürler. Onun için her şeyin en iyisini diliyorum. Onun bir geleceği olsun istiyorum. Eğer o mutlu olursa ben de mutlu olurum.”

Sam, E Bölümü, 2 numaralı oda: “Evde 200-300 çift ayakkabım vardı fakat ailem giymeme izin vermezdi. Bana sürekli ‘yollu’ ve ‘orospu’ gibi giyiniyorsun derlerdi. Bunları sadece onlara bakmak için satın aldım. Buradaki tüm ayakkabılar sığınma evine taşındığım seneden bu yana aldıklarım.”

Çocukların Oyun Alanı, C Bölümü


The Guardian’dan çeviren Gaia dergi