Ana SayfaÇalışma YaşamıKHK’yle ihraç edilen öğretmen öğrencileriyle okul önünde buluşup kitap okuyor

KHK’yle ihraç edilen öğretmen öğrencileriyle okul önünde buluşup kitap okuyor

HABER MERKEZİ – KHK ile mesleğinden ihraç edilen ilkokul öğretmeni Hüseyin Demir, ihraç edildiği okulun önünde “KHK zulmünü kabul etmiyoruz” diyerek öğrenciler ve veliler ile birlikte her Salı kitap okuyor.


Haber: ALTAN SANCAR


İstanbul Sancaktepe’de bulunan Hisar Yapı İlkokulu’nda ilkokul öğretmeniyken Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen öğretmen Hüseyin Demir, her Salı günü okul önünde yer alan parkta öğrencileri ve velileri ile bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenliyor.

KHK’ler ile yaşanan ihraçları kabul etmediklerini ve kendilerine yaşatılanların nedenini sorduklarını belirten Demir, daha demokratik bir okul yaşamı, adalet, ekmek ve onur için kitap okuma etkinliği düzenlediklerini aktarıyor.

“Öğrencilerimiz büyük bir travma yaşadı”

İhraç edilmesinin 1. sınıfa devam eden öğrencilerinde duygusal anlamda kırılmalara yol açtığı belirten Demir, velilerin ihraca karşı tepkili olduğunu belirtiyor:

İhraç edildiğim ilk andan itibaren veliler olaya tepki gösterdi. Öğrencilerimiz de büyük bir travma yaşadılar, çünkü öğretmenleri değişmek zorunda kaldı. Özellikle 1. sınıfa devam eden öğrenciler arasında duygusal bir bağ oluşuyor ve bu dönemde bir öğrencinin öğretmeninden ayrılması kendisi için annesini kaybetmesi gibidir. İhraç ve öğretmen değişikliği ardından öğrencilerimin derslerinde gerilemeler yaşandı. Aynı zamanda öğrencilerin okula uyum problemleri var ve bunu okul içerisindeki davranışları ile net biçimde gösteriyorlar.

Tüm bunlardan dolayı son dönemde ‘Ne yapabiliriz?’ sorusuna cevap arıyorduk. Okul önünde okuma etkinliği yapmayı düşündük, çünkü bu yolla hem öğrencilerimizle de buluşmuş olacaktık hem de kendi durumumuzu anlatmış oluruz dedik.

“Laik, bilimsel ve anadilde eğitimi savunuyoruz”

İhraç edilmesinin ardından öğrencileri ile ilk defa bir araya gelmesinin duygusal etkileri olduğunu söyleyen Demir, mesleğe döneceklerine inandıklarını vurguluyor:

Aylar sonra bir öğretmen olarak öğrencilerim ile bir arada olmak beni oldukça duygulandırdı. 15 yıllık meslek hayatımda en verimli olduğuma inandığım dönemde öğrencilerimden koparılmak beni oldukça etkiledi. Hayat enerjisini öğrencilerine harcamaya ve aktarmaya çalışan bir öğretmen olarak, ihraç edilmemin duygusal yönü elbette ki ağır bastı. Ancak belirtmem gerekiyor ki bizler laik, bilimsel ve anadilde eğitimi savunuyoruz. Savunduğumuz değerler evrensel değerlerdir ve yaptığımız işler de tamamen meşrudur. Burada söz konusu olan yaptıklarımızın kriminalize edilmeye çalışılmasıdır. Bizler, daha normal koşullarda ve adil bir süreçte mesleğimize döneceğimize inanıyoruz.