Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Asıl çağrılıp dinlenilmesi gereken Yıldırım ve Erdoğan’dır

Kılıçdaroğlu: Asıl çağrılıp dinlenilmesi gereken Yıldırım ve Erdoğan’dır

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu, bir kez daha darbe girişiminin ‘siyasi ayağı’ üzerine açıklamalarda bulundu. Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nu eleştiren CHP lideri, “Asıl çağrılıp dinlenilmesi gereken kişiler Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iki genel başkanı Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Başkanı olarak, Meclis’te parti grubuna seslenmesini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu “Bugün ilk kez TBMM çift başlılığı yaşadı” dedi.

Bir kez daha darbe girişiminin ‘siyasi ayağı’ üzerine açıklamalarda bulunan CHP lideri “15 Temmuz darbe girişimi ile bir karşı darbenin altyapısı oluşturulmuştur” diyen konuştu:

Türkiye bir karşı darbe yaşamıştır ve yaşamaya devam ediyor. FETÖ’cü diye baklavacı buldun, çikolatacı buldun, hakim buldun, vali buldun, paşa buldun, er buldun. Ama bir tane siyasetçi yok, nasıl olur?

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nu da eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı niye Meclis’e gelmiyorlar? 15 Temmuz darbe girişimini araştırma değil kapatma komisyonu. Sadece o da değil, 17-25 Aralık’taki yolsuzlukları da kapatma komisyonu. Efendim rapora göre FETÖ’nün elemanları devlete sızmış. Ne sızması, devlete yerleştirilmiş bunlar. Bizzat dinlemelerin başına adam tayin ettiniz. HSYK’yı ele geçirmişler. Anayasa değişikliğini beraber yaptınız. Fetullah Gülen Amerika’dan kalktı ‘Ölüler bile oy versin’ dedi. Ele geçirmediler arkadaşlar, siz oraya atama yaptınız.

Asıl suçlular yakalanmış değil. Arkasını bırakmayacağız. Sonuna kadar götüreceğiz. 249 şehidimiz var. 249 şehidin kanını yerde bıraktılar. O kanı yerde bırakmamaya söz verdik, sözümüzün arkasında bulunacağız. Asıl çağrılıp dinlenilmesi gereken kişiler Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iki genel başkanı Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan.