Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız

Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız

HABER MERKEZİ – “Kontrollü darbe” açıklamasına bir yenisini daha ekleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarım bakın, kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız, herkes tanık olacak buna göreceksiniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sözcü Gazetesi’nin Gülen cemaatiyle suçlamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Herkesi FETÖ’yle suçlarsın da Sözcü’yü suçlamak aklın ve vicdanın kabul edebileceği bir şey değil” dedi.

Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılan referandum öncesi söylediği ve çok tartışılan “kontrollü darbe” açıklamasına bir yenisini daha ekledi.

“Gerçekten de ne istediler de vermediler” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalara işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Arkadaşlarım bakın, kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız, herkes tanık olacak buna göreceksiniz… Bugün bu kontrollü darbe girişiminin ağır ağır ipuçları ortaya çıkıyor. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz. 15 Temmuz karşı darbe girişimidir arkadaşlar. Bugün Türkiye, karşı darbeyle karşı karşıya arkadaşlar. Binali Bey ne diyor; FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Siyasi ayağı var kardeşim. Saray’dan başlayarak AKP grubuna kadar ineceksin… FETÖ’yü beslediler, büyüttüler. ‘Ne istediler de vermedik’ dediler, Türkiye’yi teslim ettin.

Kılıçdaroğlu, son olarak şunları söyledi:

Değerli arkadaşlarım. 15 Temmuz darbe girişimini hepimiz biliyoruz. Kontrollü bir darbe girişimi olduğu konusunda kanaatimiz iyice güçleniyor zaten. OHAL’le bütün istediklerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Çıkardıkları kararnamelerle demokrasiyi askıya aldılar. Ve bu süre içinde anayasayı değiştirdiler. Bu anayasa, hukuksuz bir anayasadır. Bu anayasa, mühürsüz bir seçimin ortaya çıkardığı anayasadır. Bu anayasanın, cumhurbaşkanının yemini bölümünü bir daha okuyorum; ‘Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda namusum ve şerefim üzerinde ant içerim.’ Şimdi ben merak ediyorum, tarafsızlık gidip bir partiye üye olduğunuz anda biter. Genel Başkan olduğunuz anda biter. O zaman bu namus ve şerefi nerede bıraktınız siz?

Ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini “kontrollü darbe” olarak nitelendirmişti.

3 Nisan’da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, elinde 15 Temmuzla ilgili “özel dosya” olduğunu söylemişti.


  Bahçeli: Yer yarılmış FETÖ'nün siyasi ayağı yerin dibine geçmiş