Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’na göre cezaevindeki gazeteciler ‘içeride daha özgür’

Kılıçdaroğlu’na göre cezaevindeki gazeteciler ‘içeride daha özgür’

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet Gazetesi’nin tutuklu yazar, çizer ve yöneticilerinin yakınları ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ailelere “Onlar içeride daha özgürler. İçerisi ile dışarısı arasında büyük bir fark yok” dedi. CHP lideri, Meclis’te Cumhuriyet’e yapılanlar ile ilgili genel görüşme yaptırabileceklerini, bunu tartışabileceklerini de söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin tutuklu yazar ve yöneticilerinin aileleriyle görüştü.

Cezaevi koşulları, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru ve ne sıklıkla görüşebildiklerine dair bilgi alan CHP lideri, tutukluların morallerinin yüksek olduğunu öğrenince “Çünkü haklılar” dedi.

Yurtdışından gelen siyasetçilerle, komisyonlarla, sivil toplum kuruluşları ile paylaşıyoruz. Hükümetle de Meclis başkanı ile de olabildiğince paylaşıyoruz. En son Meclis başkanı ile uçak seyahatinde karşılaştık. ‘150’den fazla gazeteci içerideyken, hangi demokrasiden söz edeceksiniz’ diye sordum. AKP grubunda da rahatsız olanlar var. Ama grubun iradesi yok.

Kılıçdaroğlu, tutuklulara gönderdiği mesajında ise “Morallerini bozmasınlar. Onlar içeride daha özgürler. İçerisi ile dışarısı arasında büyük bir fark yok. En büyük fark kalemlerinin hapsedilmiş olması” dedi.

Ortak, birlikte mücadele vurgusu yapan CHP lideri, ailelere “Meclis’te Cumhuriyet’e yapılanlar ile ilgili genel görüşme yaptırabiliriz, tartıştırabiliriz” de dedi.