Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Yıldırım’a Gülmen ve Özakça çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan Yıldırım’a Gülmen ve Özakça çağrısı

HABER MERKEZİ – 69 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hükümete çağrıda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum, genç eğitimcilerin ölümüne seyirci kalmayın, genç iki kişinin ölümüne izin vermeyiniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, 69 gündür işe iade talebiyle açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için hükümete çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İki genç eğitimci açlık grevi yapıyorlar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça. Ne günahı var bunların. Tek arzusu var, ‘Okuduk, öğretmen olduk, KHK ile işimize son veriyorlar’ diyorlar. ‘Çalıştırmayacaksanız o zaman bırakın ölelim’ diyorlar. Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum, genç eğitimcilerin ölümüne seyirci kalmayın, genç iki kişinin ölümüne izin vermeyiniz. Aileleri kabul edin, dertlerini dinleyin. Anadolulu aileler bunlar, ne günahı var bunların. Buradan iki kardeşime de istirham ediyorum; açlık grevinden vazgeçin.

CHP lideri, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in tutuklanmasına dair ise şunları söyledi:

Cumhuriyet gazetesi internet sitesi sorumlusu bir tweet atıyor, yanlış diye değiştiriyor sen misin onu atan, alınıyor ardından tutuklanıyor. İnsanda biraz vicdan olur ya, ne biçim hakimsiniz siz, ne biçim savcısınız siz. Böyle bir rezalet olabilir mi? Oğuz Güven hapishaneye gülerek gitti. Türkiye Cumhuriyeti’ni yarı açık cezaevine çevirdiler. Bunun hesabını birlikte soracağız. Birlikte mücadele edeceğiz.