Ana SayfaGüncelLeyla Halid’den açlık grevindeki Gülmen, Özakça ve Gün’e destek

Leyla Halid’den açlık grevindeki Gülmen, Özakça ve Gün’e destek

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Kemal Gün’ün açlık grevi eylemlerine bir destek de Filistin direnişinin sembollerinden FHKC Politbüro üyesi Leyla Halid’den geldi. Leyla Halid, Yüksel Caddesi’ndeki kitleye telefon aracılığıyla bağlanarak “Eninde sonunda biz kazanacağız” mesajını paylaştı.

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açlık grevlerinin 69’uncu gününü, İsrail cezaevlerinde 30 gündür açlık grevinde bulunan Filistinli tutuklulara adadı.

Filistin’deki tutuklularla dayanışmak için de Yüksel Caddesi İnsan Hakları anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada Gülmen ve Özakça da bulundu.

Gülmen, Özakça ve Dersim’de oğlunun cenazesi için 82 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün fotoğraflarının taşındığı açıklamada Türkçe ve Arapça sloganlar atıldı, Filistin bayrağı açıldı.

Açıklamada HDP milletvekilleri Garo Paylan, Hüda Kaya, Saadet Becerikli, Dilek Öcalan, CHP milletvekili Hilmi Yarayıcı, SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile Filistinli gazeteci-yazar Hasan Tahravi de yer aldı.

‘Zafer yakındır’

Yapılan açıklamaların ardından Filistin’deki açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla açlık grevine giren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Politbüro üyesi Leyla Halid, telefonla bağlanarak mesajlarını iletti.

Halid, “Filistin’in dört bir yanından binlerce selam iletiyorum. Bu direnişiniz meşru bir hak mücadelesidir” dedi.

Bu direnişin aynı zamanda dünya halklarına bir mesaj olduğunu söyleyen Halid, şöyle konuştu:

Özel olarak Nuriye ve Semih hocalara en kalbi selamlarımı iletirken bu direnişlerinin sadece kendilerini temsil etmediğini; bizim İsrail zindanlarında bin 800 esirin sesi de olduğunuzu da biz buradan duyuyoruz.

Eninde sonunda biz kazanacağız. Direnişle haklarımızı kazanacağız.

Siz Türkiye’de biz Filistin’de başkaları başka yerden güçlerimizi birleştirip bu dayanışmayı daha da yükseltmemiz gerekiyor. Ben yeniden Filistin halkı ve esirleri adına Nuriye, Semih ve Kemal Gün’e binlerce selam iletiyorum. Zafer yakındır diyorum.

Son olarak konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın açıklamalarının ardından Gülmen ve Özakça alandan ayrıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
35 yıl sonra yeniden: Yılmaz Güney’in ‘Yol’u Cannes'da
Sonraki Haber
Sur davasında tahliye edilen gazeteci Mazlum Dolan: Kaldığım yerden devam edeceğim