Ana SayfaGüncelLGBTİ’leri tehdit eden Mican’ın davası görüldü: Sanık da avukatı da duruşmaya gelmedi

LGBTİ’leri tehdit eden Mican’ın davası görüldü: Sanık da avukatı da duruşmaya gelmedi

HABER MERKEZİ – Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın geçen sene Onur Haftası’na katılanlara yönelik tehdit içeren açıklamaları nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşmasına ne Mican’ın kendisi ne de avukatları katılmadı.

Geçtiğimiz yıl Onur Haftası katılımcılarına yönelik tehdit içeren açıklamalarda bulunan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya sanık Mican ve avukatı katılmadı ama Alperen Ocakları üyesi olan ve BBP rozetleri taşıyan altı kişi, duruşmayı izlemek için mahkemeye geldi.

Alperen Ocakları’ndan altı izleyicinin salona girmesinin ardından, LGBTİ hak savunucularından da sadece altı kişi duruşma salonuna alındı.

Mazeretsiz bir şekilde duruşmaya katılmayan Mican hakkında zorla getirme kararı çıkartıldı.

Dava 5 Ekim’e ertelendi

İstanbul LGBTİ Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Halkevleri temsilcilerinin şikayetçi olarak yer aldığı davada, sekiz avukat hazır bulundu.

Bir sonraki duruşma 5 Ekim saat 13.30’a ertelendi.

Mican, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” (TCK 216 / 1,2) suçundan yargılanıyor.

İşkenceden de yargılandı

Avukat Eren Keskin, LGBTİ şeklinde bir ayrım yapılmasının yanlış olduğunu söylerken, AİHM kararları AİHS’te söylemlerin suç oluşturmasının tek ve en belirleyici kriterinin şiddet çağrısı yapılması olduğunu dile getirdi.

Keskin, sanığın daha önce bir kişiye sekiz gün işkence yaptığı için yargılandığını hatırlatırken, Mican’ın tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme tutuklama talebinin bu aşamada reddedildiğini söyleyerek, duruşmaya mazeretsiz katılmayan Mican’ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar verdi.

 

 


Kaynak: bianet