Ana SayfaGüncelMuhalefetten iktidara: ‘Millet açlık grevinde ölüyor, TBMM niçin çalışmıyor?’

Muhalefetten iktidara: ‘Millet açlık grevinde ölüyor, TBMM niçin çalışmıyor?’

ANKARA – TBMM Genel Kurulu’nda ‘toplantı yeter sayısı bulunamadığı’ için oturumun kapanması üzerine muhalefet milletvekilleri ‘Meclis niçin çalışmıyor?’ diyerek iktidara ve Meclis Başkanı’na tepki gösterdi. CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevini hatırlatarak “Millet açlık grevinde ölüyor” sözleriyle durumu protesto etti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yönetiminde başlayan Genel Kurul oturumunun toplantı yeter sayısı bulunamaması nedeni ile kapanmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, “Darbe girişimiyle kapatılmaya çalışılan meclisimizi, iktidar partisi grubu burada olmamak suretiyle çalıştırmak istemiyor” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP ve HDP milletvekillerinin durumu  sıra kapaklarına vurarak protesto etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın “İktidar milletvekilleri yok da muhalefet milletvekilleri nerede?” sözlerine ise HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu’ndan tepki geldi.

Kerestecioğu, Aydın’a “Darbenin yapamadığı şeyi siz yapıyorsunuz burada” diye seslendi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevini hatırlatarak “Millet açlık grevinde ölüyor” diyerek Genel Kurul’un çalışmamasını protesto etti.

Muhalefet milletvekillerinin tepkilerine rağmen yapılan ikinci yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamayınca birleşim TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından, 16 Mayıs 2017 Salı günü saat 15.00’te yeniden bir araya gelmek üzere kapatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Economist'e göre ABD ile ilişkilerde yeni kriz kapıda: Türkiye'nin seçenekleri sınırlı
Sonraki Haber
Sefer Selvi’den tepki çeken karikatürü ile ilgili açıklama: Kadınlardan özür diliyorum