Ana SayfaKadınNicole Kidman’dan Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğine tepki: Kadın yönetmenlerle çalışacağım

Nicole Kidman’dan Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğine tepki: Kadın yönetmenlerle çalışacağım

HABER MERKEZİ – Ünlü aktris Nicole Kidman, Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerek kadın sinemacıların artışını desteklemek için her 18 ayda bir kadın yönetmenle çalışacağını söyledi.

70. Cannes Film Festivali’ne katılan oyuncu Nicole Kidman, kadın yönetmenleri desteklemenin önemine vurgu yaptı.

Yer aldığı dört ayrı projeyi temsil etmek için festivalde yer alan Kidman, Hollywood’daki kadın yönetmenlerin azlığına dikkat çekti.

Kültür Servisi’nin The Guardian’dan çevirerek yer verdiği habere göre Kidman, “Bence her 18 ayda bir bir kadın yönetmenle film yapacağının sözünü vermek mecburi” dedi. “İstatistikleri değiştirmenin başka bir yolu yok” dedi.

“2016’da çekilen filmlerin yalnızca 4.2’si kadınlar tarafından yönetildi”

Cannes’da ilk gösterimi yapılan yeni filmi “The Beguiled”in basın toplantısında konuşan Kidman, cinsiyet eşitsizliğini rakamlarla açıkladı:

Women in Film (Sinemada Kadınlar) grubunun istatistiklerine göre, 2016 yılında çekilen filmlerin yalnızca yüzde 4.2’si kadınlar tarafından yönetildi. Geçtiğimiz sene çekilen 4 bin televizyon programı bölümünden yalnızca 183’ü kadınlar tarafından yönetildi. Bu bilgiler her şeyi anlatıyor: o yüzden sürekli söylemeye devam etmek önemli bir şey.

“Şimdiki zaman farklı diyorlar ama değil”

“Biz kadınlar olarak kadın yönetmenleri desteklemeliyiz” diyen oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

Umuyorum ki bu zamanla değişecek ama herkes “ah şimdiki zaman çok farklı, şimdiki zaman çok farklı” diyip duruyor ve aslında hiç de öyle değil.