Ana SayfaGüncelOğlunun cenazesi için 73 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün: Hayatımı kaybetsem de bırakmayacağım

Oğlunun cenazesi için 73 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün: Hayatımı kaybetsem de bırakmayacağım

HABER MERKEZİ – Kemal Gün, Dersim’e yönelik bombardımanda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için tam 73 gündür açlık grevi eyleminde. Halsizlik ve kas erimesi görülen Kemal Gün, “Sonunda hayatımı dahi kaybetsem bırakıp gitmeyeceğim” diyor.

Kemal Gün, 24 Şubat’ta Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda açlık grevine başladı.

70 yaşındaki Gün, Dersim’de bulunan Çet Deresi’nde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren oğlunun cenazesini alabilmek için bu eylemde.

Baba Gün’ün açlık grevi eylemi bugün tam 73’üncü gününde.

‘Hayatımı kaybetsem de bırakmayacağım’

‘Bir parça kemik dahi olsa’ oğlunun cenazesini almak için açlık grevinde olduğunu dile getiren baba Kemal Gün, hayatına mal olsa da greve devam edeceğini söylüyor.

dihaber’de yer alan habere göre sağlık durumunun kötüye gidişine ilişkin konuşan baba Gün, şunları söyledi:

Çökme de olabilir, kilo da kaybedebilirim. Sonunda hayatımı dahi kaybetsem bırakıp gitmeyeceğim. Bir parça kemiğini dahi alsam gelirim. Ben iradem ve gururumla dururum. Bunlar hepsi bizim gururumuzdur, şehidimizdir. Onlara saygı gösteriyorum. O yüzden bunu bırakmam. Sonumuz dahi olsa bırakmayacağız.

Açlık grevinin kritik aşamaya geldiği Kemal Gün’de halsizlik ve kas erimesi görülüyor.

Ne olmuştu?

Kemal Gün’ün 28 yaşındaki oğlu Murat Gün, 7 Kasım 2016 tarihinde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitirmişti. Gün’ün de aralarında olduğu 11 DHK-C üyesinden 10’unun cenazesi ise halen ailelerine verilmedi.