Ana SayfaGüncelOkulda 3 öğrenciye cinsel istismarda bulunan görevli tutuklandı

Okulda 3 öğrenciye cinsel istismarda bulunan görevli tutuklandı

HABER MERKEZİ – Gürpınar’da bir okulda 3 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan Hayrettin K. isimli erkek tutuklandı. Okulun Hayrettin K.’yi kısa bir önce başka bir okula geçici görevle gönderdiği belirtildi.

Van’ın Gürpınar ilçesinde bir okulda görev yapan Hayrettin K.’nin 3 çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı.

Olay öğrencilerin ailelerine durumu anlatması üzerine öğrenildi.

dihaber’in haberine göre psikolog eşliğinde ifadeleri alınan öğrenciler, çeşitli tarihlerde Hayrettin K.’nin istismarına maruz kaldıklarını ve Hayrettin K.’nin kendilerini, yaşananları anlatmamaları için “Sizi okuldan atarım, döverim” diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Bir öğrenci ise istismara karşı çıktığı için Hayrettin K.’nin kendisini çay ocağına çekerek, tehdit edip fiziksel şiddete maruz bıraktığını anlattı.

‘Okulun haberi var mıydı?’

Gürpınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayetin ardından gözaltına alınan Hayrettin K. ise savcılıkta verdiği ifadesinde istismarı reddetti.

Hayrettin K.’nin öğrencilerin şikayetinden kısa bir süre önce okul yönetiminin kararı ile Van merkezde bulunan bir okula geçici görevlendirildiği belirtildi.

Hayrettin K., 24 Mayıs’ta tutuklanarak Van M Tipi Cezaevi’ne gönderildi.