Ana SayfaGüncelÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | 5 gazeteciye 46 yıl hapis talebi

ÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | 5 gazeteciye 46 yıl hapis talebi

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi davaları kapsamında 5 gazetecinin yargılandığı duruşmada savcı toplamda 46 yıl ceza talep etti. Duruşma 21 Haziran’a erteledi.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katıldıkları için yargılanan Ayşe Düzkan, Hüseyin Aykol, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Ragıp Duran İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya yargılanan gazeteciler katılmazken, avukatları Özcan Kılıç ile Fikret İlkiz hazır bulundu. RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve bazı gazeteciler de duruşmayı izledi.

Duruşma, savcının mütalaasını açıklaması ile başladı.

İddia makamı mütalaasında, gazetenin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol için “Terörle mücadelede yer alanları hedef göstermek” gerekçesi ile 3 yıla kadar, “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesi ile 13 yıla kadar ceza istedi.

Savcı mütalaada gazeteciler Ragıp Duran, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Ayşe Düzkan için ise “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesi ile 7’şer buçuk yıl ceza talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmayı 21 Haziran gününe erteledi.